Karmelkring Oss toont film ter voorbereiding op fairtrade dag

OSS | Karmelkring Oss vertoont op vrijdag 29 oktober als voorbereiding op de fairtrade dag van de Titus Brandsmaparochie de film 'My Octopus Teacher'.

Een filmmaker, vastgelopen in zijn werk, krijgt een bijzondere band met een Octopus, een inktvis, die in de oceaan in een onderwaterwoud leeft en hem inwijdt in haar mysterieuze wereld. Zij maakt hem deelgenoot van haar wondere wereld en leert hem verbondenheid met alles om hem heen. Hij maakte eerder een documentaire over een woestijnvolk dat met respect en aandacht in de natuur overleeft. De filmmaker leerde er onder andere deel te worden van de natuur in plaats van van buitenaf ernaar te kijken.

Meer informatie
De film wordt vertoond in de Karmelzaal van de pastorie aan de Oude Molenstraat 6-8 in Oss. De film begint om 14.00 uur en duurt ruim 5 kwartier. De film wordt ingeleid door een lid van Karmelkring Oss en na de film kan er nog nagepraat worden. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Vooraf aanmelden kan via plammers@xs4all.nl, maar is niet per se nodig.


De Heemschuur in Heesch opent deuren


HEESCH | De Heemschuur is het verenigingsgebouw van Heemkundekring De Elf Rotten in Heesch. Op zondag 31 oktober opent De Heemschuur aan de Schoonstraat 35 in Heesch na geruime tijd weer haar deuren voor het publiek van 13.00 tot 17.00 uur.

Op de eerste verdieping is het museum te zien met een collectie landbouwwerktuigen, ambachtelijke gebruiksvoorwerpen, zoals van een rietdekker, een imker en een schoenmaker, een schooltje, een winkeltje en spullen van de dorpsdokter. 

Archeologische vondsten
Op de begane grond is een poffer- en mutsencollectie te bewonderen, er zijn archeologische vondsten en in de lees- en studiezaal kunnen bezoekers gebruikmaken van de bibliotheek en de uitgebreide fotocollectie raadplegen. De uitgaven van de heemkundekring zijn te koop. Rond De Heemschuur kan de tuin bekeken worden en zijn objecten te bewonderen, zoals een originele manege of rosmolen.


Kaarten voor goed doel


BERGHEM | Hou je van een potje kaarten? Op zondag 14 november kun je rikken en jokeren voor Stichting Berghem tegen Kanker.

Je kunt tussen 10.00 en 17.00 uur binnenlopen bij De Merx, aanmelden is niet nodig. Om het uur wordt er gewisseld en je bepaalt zelf hoeveel rondes je meespeelt. "We hopen met deze gezellige dag weer een mooi bedrag in te zamelen voor onze stichting."