FC de Rakt - Herpinia. (Foto: Leon Voskamp)
FC de Rakt - Herpinia. (Foto: Leon Voskamp) Foto:

Overzicht van het regionale amateurvoetbal

Een speelronde vol met ruime uitslagen, geweldige doelpunten, maar ook grote fouten. Wat gebeurde er afgelopen zondag in het amateurvoetbal in deze regio?

In de eerste klasse C won HVCH voor de derde keer op rij. Hekkensluiter NEC kreeg een flink pak slaag: 1-8. Trainer Roy de Haan: "Het was eenrichtingsverkeer. Zo’n grote overwinning is supermooi. Het enige smetje is de tegengoal, maar dat mag de feestvreugde niet drukken." Zondag gaat HVCH tegen Best Vooruit voor vier op een rij. De Bestenaren verloren met 2-3 van TOP. De Ossenaren ontvangen op het eigen kunstgras Brabantia. De derde eersteklasser uit ons verspreidingsgebied is Berghem Sport dat met 0-0 gelijkspeelde tegen Woezik. Trainer Stef Sijbers: "In de eerste helft hebben we twee goede kansen gehad. Er had voor ons meer ingezeten. Maar de jongens hebben een goede reactie laten zien na de 0-6 nederlaag tegen Best Vooruit vorige week." Nemelaer is de volgende opponent.

Derde klasse
Nooit Gedacht maakte indruk op bezoek bij BMC. Trainer Henry van der Linden: "In de tweede helft brachten de jongens zoveel energie en werden de juiste beslissingen genomen. Constant werd de vrije man gevonden. Ook vonden ze heel makkelijk de ruimte achter de BMC-verdediging. Als we dit elke week kunnen opbrengen, dan gaan we lang meedoen. Extra mooi is dat drie tieners uit de eigen jeugdopleiding scoren. Mooi voor de club en voor de toekomst van het eerste elftal." DVG komt zondag naar Geffen en die ploeg heeft na de 7-0 winst op FC Schadewijk veel vertrouwen. Margriet won voor de tweede keer op rij met vier goals verschil. ODC kreeg met 4-0 klop, maar kwam daar nog goed mee weg. "De score had nog een stuk ruimer kunnen uitvallen", zegt trainer Maarten van Vugt. "We hebben nog zoveel kansen laten liggen." Zondag een lastige uitwedstrijd tegen Zwaluw VFC.

Vierde klasse
Cito blijft door de 0-3 winst bij Juliana Mill foutloos aan kop gaan in de vierde klasse H. "Een terechte overwinning", concludeert Cito-trainer Yavuz Demirci. "We hebben geen kans weggegeven, maar stapten wel een keer verkeerd op buitenspel. Doelman Oktay Dogan voorkwam een tegendoelpunt. Het enige verbeterpunt voor ons is dat we meer doelpunten moeten maken. Kansen krijgen we genoeg." Zondag komt Vorstenbossche Boys naar Oss-Zuid. Cito is nog foutloos, met Herpinia gaat het minder goed. Na de 4-1 nederlaag bij FC de Rakt blijven de Herpenaren dertiende. Een plaatsje hoger staat Ulysses, dat met 6-0 verloor bij Festilent. VESTA'19 viel tegen door met 3-0 te verliezen van SES. Gaat het zondag beter als FC de Rakt op bezoek komt? NLC'03 tenslotte ontvangt SES van de Osse trainer Robert van Mierlo.

Vijfde klasse
Vanwege coronagevallen ging een aantal wedstrijden in de vijfde klasse B niet door. Er werd wel afgetrapt bij DESO - MOSA'14 dat eindigde in 3-3. DESO blijft ondanks de puntendeling wel koploper. Maaskantse Boys is de volgende tegenstander. Die ploeg verloor met 2-1 van SCZ. Trainer Maurizio Atzeni: "Het wachten was op 1-2 maar in de laatste seconden werd het juist 2-1 door dom balverlies. In plaats van jezelf te belonen hebben we ons benadeeld."