Mogelijke locaties in Oss voor crisisopvang


OSS | De gemeente Oss is in overleg met vastgoedeigenaren om een zo breed mogelijk inzicht te hebben op eventuele accommodaties waarin op zo kort mogelijke termijn een opvanglocatie gerealiseerd kan worden. Dat schrijft burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans als antwoord op vragen van D66 en GroenLinks over crisisopvang.

Het leegstaande Belastingkantoor aan de Raadhuislaan is niet geschikt als crisisopvang. Na het vertrek van vluchtelingen zo'n drie jaar geleden heeft het COA de inboedel en een deel van de faciliteiten verwijderd. De installaties (elektra en luchtbehandeling) zijn daarnaast niet geschikt. Het college geeft verder aan dat er in Oss geen recreatieaccommodaties zijn die op korte termijn kunnen worden ingezet. Dit gebeurt in diverse andere plaatsen in Nederland wel. Via gesprekken met vastgoedeigenaren wordt gezocht naar mogelijkheden in de gemeente Oss.


Vijf redenen voor een
woonlastenverzekering


Als je op jezelf woont, kun je verschillende verzekeringen afsluiten. De woonlastenverzekering is hier een voorbeeld van. Omdat dit geen verplichte verzekering is, laten veel Nederlanders hem links liggen. Lees hier vijf redenen die het belang van een woonlastenverzekering duidelijk maken.

1. De voornaamste reden om een woonlastenverzekering af te sluiten, is omdat je met deze verzekering voor een vangnet zorgt bij inkomensverlies.
2. Sommige mensen die werkloos worden of arbeidsongeschikt raken kunnen hun hypotheek niet meer betalen. In dat geval zit er niets anders op dan jouw woning verkopen. Wil je dit voorkomen? Sluit dan een woonlastenverzekering af.
3. Heeft jouw werkgever je op straat gezet? Dan kan dit grote gevolgen hebben. Dankzij deze verzekering kun je in alle rust op zoek naar een baan die bij jou past. Dit is ook het geval als je arbeidsongeschikt raakt.
4. Bij de meeste verzekeraars kun je deze verzekering geheel op jouw eigen wensen afstemmen.
5. De premie valt relatief mee.