Margriet-trainer Maarten van Vugt. (Foto: Leon Voskamp)
Margriet-trainer Maarten van Vugt. (Foto: Leon Voskamp) Foto:

'We hebben niks te verliezen'

OSS | Margriet staat voor een belangrijke week. Donderdagavond komt Avanti'31 naar Sportpark Amstelhoef, zondag is daar BMC de tegenstander. Bij twee overwinningen doen de Ossenaren bovenin mee in de derde klasse C.

Afgelopen zondag werd SCG'18 met 0-3 aan de kant gezet. Uiteraard tot tevredenheid van trainer Maarten van Vugt. "De inhaalwedstrijd vorige week tegen Zwaluw VFC verloren we onnodig, dus deze overwinning was welkom. We hadden wel meer goals moeten maken, we waren slordig in de afronding en in de eindpass." Tegen Avanti'31 mist Van Vugt diverse basisspelers vanwege blessures. "We hebben op basis van ons vertoonde spel geen team dat mee moet doen om de bovenste plekken. De jongens gaan er wel vol voor en werken keihard. We hebben niks te verliezen. Het mooie van deze klasse is dat het allemaal dichtbij elkaar zit. Er is geen ploeg die er met kop en schouders bovenuit steekt." 

Trefzeker
Een uitslag met dubbele cijfers is zeldzaam in de derde klasse. Wat had Nooit Gedacht zondag de kans om dat in boeken te zetten. De Geffenaren stonden tegen het tiental van DSC met 9-0 voor, maar lieten kansen op de tiende goal liggen. De gasten sloegen vervolgens twee keer toe: 9-2. De teller van de Geffense koploper staat nu al op 30 goals in 8 duels. In het seizoen 2019/2020 maakte Nooit Gedacht er 31 in de hele eerste competitiehelft. 

FC Schadewijk
FC Schadewijk wil uit de hoek komen waar de klappen vallen. Tegen Alem speelden de Ossenaren in de eerste helft redelijk en waren beter dan de tegenstander. Kantelpunt was in de tweede helft de rode kaart van Dani Eveleens. Daarna liep Alem uit naar 2-0. Zondag komt titelkandidaat Schijndel naar Oss.