Blessures of corona?


Het aantal afgelastingen afgelopen weekend in deze regio was behoorlijk groot. De reden van diverse afgelastingen is echter zeer discutabel.

Het blijkt in alle gevallen te gaan om ‘coronabesmettingen’. Bij een aantal clubs (de namen zijn bekend bij de redactie) gaat het echter niet om corona, maar om veel blessures. Dit vermoeden was er al, maar wordt nu dus bevestigd. De KNVB heeft al aangegeven scherper te gaan letten op dit gegeven, maar onbekend is hoe de bond dit wil gaan doen. Moeten clubs met ‘bewijzen’ komen dat een speler daadwerkelijk is besmet? Niet haalbaar lijkt ons, maar deze situatie is ook niet wenselijk.


Uitwijken naar
kunstgrasveld


Voetbalclubs moeten sinds 20 november bij een gedeeltelijke afgelasting met het eerste uitwijken als het beschikt over een gekeurd kunstgrasveld. 

"Nu de herfst definitief is ingetreden komt het vaker voor dat het hoofdveld (natuurgras) niet bespeelbaar is. Door de druk op het speelschema is het verplicht om bij een gedeeltelijke afgelasting met het eerste elftal altijd uit te wijken naar het kunstgrasveld. Zo kunnen we zoveel mogelijk wedstrijden met elkaar spelen”, schrijft manager Hans Schelling richting verenigingen.