Maaskantse Boys - Ruwaard. (Foto: Leon Voskamp)
Maaskantse Boys - Ruwaard. (Foto: Leon Voskamp) Foto:

Overzicht van het regionale amateurvoetbal

Wat gebeurde er afgelopen weekend op de velden? En wat staat er komend weekend op het programma?

O.S.S.'20 zit in een dipje. Na drie nederlagen op rij volgde zondag een 1-1 gelijkspel tegen Dongen. Bertran Kreekels: "Het ontbrak aan effectiviteit, want we verdienden het om te winnen." De hoofdtrainer weet wat het medicijn is: winnen. "In deze situatie heeft de club al jaren niet meer gezeten. Het gaat nu niet van een leien dakje. De spelers hebben te maken met sportieve tegenslag en het is aan ons allemaal om daar snel uit te komen. Hoe we winnen, maakt echt niet uit." Zondag gaan de Ossenaren op bezoek bij nummer 15 HSC'21.

Topper
De nummer 1 HVCH en nummer 2 EFC treffen elkaar komende zondag in Heesch. Bij een overwinning doen de Heeschenaren erg goede zaken in de eerste klasse C. TOP reist af naar Alverna. De Ossenaren wonnen afgelopen zondag met 3-1 van Woezik. Trainer Bas Gösgens: "Ik zag zoveel plezier bij de jongens. De groep is naar elkaar toegegroeid en er zit een echt gunfactor bij de jongens. De groep is jong en we hebben niet zo’n hele brede selectie, dus we moeten niet teveel jongens kwijtraken door blessures. Maar als we alles fit houden, dan gaan we lekker bovenin meedraaien." Berghem Sport kwam ook in actie en speelde met 1-1 gelijk tegen Brabantia. Met Rhode komt zondag de hekkensluiter naar Berghem.

Gestaakt
Het duel tussen Maaskantse Boys en Ruwaard in de vijfde klasse B is een minuut of tien voor tijd gestaakt. De reden was dat Ruwaard woedend van het veld stapte na een opstootje langs de zijlijn. Volgens de Osse spelers zou de assistent-scheidsrechter van Maaskantse Boys speler Jari Saakes hebben geslagen, de thuisploeg spreekt van een ‘fantasieverhaal'. Trainer Maurizio Atzeni zag het opstootje aan de andere kant van het veld. "Er was echt niets aan de hand, behalve dat onze grens twee ruziënde spelers uit elkaar wilde halen." DSS'14 is de volgende tegenstander van Maaskantse Boys. OKSV -dat met 0-1 verloor van Ophemert- gaat naar Hedel. Ruwaard en MOSA'14 spelen uitwedstrijden tegen respectievelijk Ophemert en RKVSC. SBV krijgt in Haren Wadenoijen op bezoek.

Monsterscore
We maken even een uitstapje naar het zaterdagvoetbal. Daar haalde TOP keihard uit tegen OSC'45: 11-1. Doelman Roel Kuilder kreeg van trainers Jordy van Boxtel en Jesper Brocks tien minuten voor tijd als invaller de kans om in de spits te spelen. Hij betaalde het vertrouwen uit en scoorde twee keer. Van Boxtel: "We waren voor rust al beter, maar we verzuimden de score uit te breiden naar 4-0/5-0. Met een 2-0 stand kregen we 5 minuten voor rust nog een goal tegen en werd het nog ‘spannend'. Na rust maak je snel de 3-1 en is de wedstrijd gelopen. 11-1 is een prima uitslag. Complimenten aan mijn team. We worden per week sterker." Komende zaterdag de derby tegen Margriet, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Willem II.
De derde Osse ploeg -O.S.S.'20- krijgt SV De Braak op bezoek. De nummers 2 en 1, dus een echte topper op De Rusheuvel. Kijk zaterdag voor een verslag op www.kliknieuws.nl/sport.

Tony de Groot stond bij O.S.S.'20 in de basis. (Foto: Jeroen Engelen)