Bernhoven schaalt reguliere zorg deels af


UDEN | Ziekenhuis Bernhoven schaalt de geplande zorg af om personeel vrij te maken voor de toenemende COVID-zorg. Acute en/of levensbedreigende zorg gaat wel door. Patiënten die het betreft, worden door een medewerker van Bernhoven gebeld.


Artsen maken een weloverwogen medische afweging voor wie de zorg wél door moet gaan, en voor wie de zorg op verantwoorde manier kan worden uitgesteld. Patiënten die het betreft krijgen hierover persoonlijk bericht van het ziekenhuis. Om de telefooncentrale te ontlasten verzoekt Bernhoven dan ook de patiënten om niet te bellen maar eerst het bericht van Bernhoven af te wachten.

Maatregelen
Veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers staat bij Bernhoven op de eerste plaats. 'Dat betekent dat we mensen vragen om zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen voor uw afspraak. Draag een chirurgisch mondneusmasker dat u van het ziekenhuis krijgt, desinfecteer uw handen en bewaar 1,5 meter afstand. Blijf thuis bij klachten en overleg in dat geval of van uw afspraak een telefonische afspraak of video-afspraak gemaakt kan worden', aldus Bernhoven op de website.