'Enorm dankbaar'


De boostervaccins voor Dichterbij zijn vorige week woensdag bij de zorgorganisatie binnengekomen. Direct die avond ontvingen de eerste zorgmedewerkers hun booster-vaccinatie. De eerste bewoners kregen dondermorgen bezoek aan huis van de vaccinatieteams. 

Hylke Kerstens, projectleider vaccineren: "De komende drie weken kunnen we in totaal zo’n 5.000 cliënten en medewerkers de mogelijkheid bieden tot extra bescherming tegen het coronavirus. Daar zijn we enorm dankbaar voor." Begin deze maand kregen zorginstellingen te horen dat zij de voorbereidingen voor de booster-vaccinatie konden opstarten. "Ik ben meer dan trots dat het ons gelukt is om zo snel uit de startblokken te zijn."


BrabantZorg start
vaccinatiecampagne


Een heel bijzonder moment voor BrabantZorg: in de strijd tegen het coronavirus is de organisatie donderdag een (booster)vaccinatie campagne gestart. Bewoners, medewerkers en vaste vrijwilligers van BrabantZorg (die dat willen) kunnen sinds afgelopen zaterdag een (booster)vaccinatie krijgen.

Miriam Haagh, voorzitter Raad van Bestuur: "Hoe meer mensen beschermd zijn, hoe kleiner de kans is op besmetting, ziek worden of overlijden. Dankzij deze boostervaccinatie is de kans groter dat we onze deuren open kunnen houden voor bezoekers én door kunnen gaan met activiteiten voor bewoners.”