Eric Verhagen.
Eric Verhagen. Foto: TammyTQ

'Zonder noten en zonder ervaring leren drummen'

OSS | Eric Verhagen gaat zijn passie overbrengen aan anderen in de vorm van een 1 op 1 percussie-, samba- en drumworkshop.

Verhagen: "In mijn leven heb ik veel verschillende stijlen muziek gemaakt op mijn drumstel en percussie-instrumenten. Van dansmuziek, Top 40, country, rock, latin tot samba. Ik geef ook nog les bij de Samba Percussieband Dale CaƱa. Ik wil met de individuele workshops (mag ook met twee mensen) mijn passie overbrengen voor drums, percussie en samba. Allemaal onder een voorwaarde: zonder notenschrift. We gaan heel veel leren uit ons hart en gevoel. Ik laat je voelen hoe je mee kunt spelen met beats, op een rustige maar zeker ontspannende manier. Ontspanning is hier echt het goede woord. De opzet is niet hoe goed je bent, maar wat je doet. Stap voor stap komen we verder, dat is alleen maar fijn."

Drumclinic
Het ervaren en beleven hoe het is om achter een drumstel te zitten, dat is het gevoel dat Verhagen over wil brengen tijdens een drumclinic. "Voelen dat je met je handen en voeten moet bewegen is zeker een goede work-out. We gaan werken aan techniek, maar ook zeker vanuit jouw gevoel voor ritme. Iedereen heeft ritmegevoel en daar maar ik dan gebruik van om daar achter te komen. Zonder noten leren drummen en zonder ervaring leren drummen." Bij de percussieles gaan deelnemers aan de slag met allerlei percussie-instrumenten. Bij de clinic Samba leren enthousiastelingen het spelen van Braziliaanse instrumenten. Meer info via www.percussie4fun.nl of bel (06) 50 40 42 92.