SBV verloor van Wadenoijen. (Foto: Leon Voskamp)
SBV verloor van Wadenoijen. (Foto: Leon Voskamp) Foto:

Overzicht van het regionale amateurvoetbal

vervolg van de voorpagina

De KNVB beslist na het Kamerdebat over het doorgaan en de insteek van de geplande wedstrijden in de A-categorie op 11/12 december en 18/19 december. Bij de recreatieve competities (de B-categorie) voor jeugd en senioren gaat het programma komend weekend door. “Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking rekenen.” Ook hier neemt het na het Kamerdebat per leeftijdscategorie een besluit.

Derde Divisie B
O.S.S.'20 komt komende zondag dus niet in actie. Niet verkeerd voor de Ossenaren, want ze zijn het helemaal kwijt. De slechte reeks van de laatste weken kreeg een vervolg bij HSC’21: 4-0. O.S.S.’20 is daardoor gezakt naar de achtste plaats in de Derde Divisie B. Trainer Bertran Kreekels gaat de winterstop gebruiken voor ‘reparatiewerkzaamheden’.

Eerste klasse C
HVCH won de topper tegen EFC met 3-0 en deed als koploper goede zaken. "Een fantastisch gevoel dat we winnen en bovenaan staan. Jammer dat nu waarschijnlijk de winterstop een feit is en dat we deze flow niet door kunnen trekken", aldus trainer Roy de Haan. Berghem Sport bezet een keurige zevende plek. Tegen Rhode werd er met 3-0 gewonnen. Ryan van Aalst voor rust en Davy van de Leur en Jip van de Camp in de tweede helft tekenden voor de Berghemse goals.
Op bezoek bij Alverna wist TOP een punt mee terug naar Oss te nemen. De Ossenaren -et een piepjonge bank- kwamen via Joeri Cuppen op voorsprong. Rick van Ginkel zette zijn ploeg op 1-1 en 2-1. TOP toonde karakter en via Stan van Dolleweerd trok het de stand gelijk. De Ossenaren bezetten door het gelijke spel de vijfde plek in 1C.
Derde klasse C
Nooit Gedacht raakte de koppositie kwijt in de derde klasse C na een 3-0 nederlaag tegen Den Dungen. Trainer Henry van der Linden: "Er zaten teveel spelers niet goed in de wedstrijd en dan ga je niet winnen, zo goed zijn we gewoon niet. Verliezen kan, laten we dat voorop stellen maar zoals deze wedstrijd mag ons niet meer overkomen. Doodzonde en daar moeten we van leren als team.” Margriet staat door het doelpuntloze gelijkspel tegen BMC zevende in 3C. Trainer Maarten van Vugt: "Met de kansen die we kregen gingen we slordig om of we misten de overtuiging.”

Vierde klasse H
Cito won ook het achtste duel deze competitie en is Herbstmeister. Tegen hekkensluiter Gassel ging het echter niet eenvoudig. Gassel ging met een 1-0 voorsprong rusten en liet kansen op de 2-0 liggen. Ferhat Coskun en Mustafa Guler schoten Cito naar de winst. Trainer Yavuz Demirci: "Het leek een wedstrijd te worden waarin alles net niet ging lukken. Maar met zoveel kansen kon je hem niet verliezen uiteindelijk. Wel respect voor de strijdlust en wilskracht van Gassel.” Meer over 4H op www.kliknieuws.nl/sport.

Vijfde klasse B
Maaskantse Boys gaat als medekoploper waarschijnlijk de winterstop in. De mannen van trainer Maurizio Atzeni boekten een zwaarbevochten 3-2 overwinning op DSS'14. In dezelfde vijfde klasse B vallen Ruwaard, OKSV en SBV tegen. MOSA'14 klom op de ranglijst door een 1-4 winst op RKVSC.