Veerpont gestremd


LITH | De veerpont Lith - Alphen is deze week tot en met vrijdag gestremd. De reden is dat er vele zieken zijn. Het staat dus los van de actie die FNV Havens dinsdag voerde bij de veerdiensten van De Maasveren.  


Scholenprijs voor 
zelfgemaakt
insectenhotel


NISTELRODE | Het Collectief ANB Oost-Brabant deed onlangs een oproep voor het bouwen van een insectenhotel. Tussen de ruim 60 inzendingen zat ook die van BSO De Kubiek uit Nistelrode. De kinderen bouwden samen met hun juf een insectenhotel. ANB Oost-Brabant was ervan onder de indruk en daarom ontving de BSO een paneel; de scholenprijs, die een plekje kan krijgen bij het insectenhotel. Bovendien kregen de kinderen een pakket met educatieve en vermakelijke spullen.

De kinderen van de groep de Blinkers zijn afgelopen zomer samen aan het werk gegaan om een mooi onderkomen voor de insecten te bouwen. Met een hamer, spijkers, zaag, timmerden ze erop los. Een heel mooi insectenhotel is het resultaat. Ze deden dit met veel plezier. Sommige kinderen vonden het timmeren het leukste en anderen het vullen van het insectenhotel. Enthousiast vertelden de kinderen dat ze heel veel geleerd hebben van dit project. En dat bleek ook wel, want ze wisten precies te zeggen waarvoor dit hotel bestemd was en dat bloemen belangrijk zijn voor insecten.


Hennepkwekerij opgerold in Osse woning

OSS | De politie heeft dinsdag in een woning aan de Kogelpot in Oss een hennepkwekerij ontmanteld.

Er was een tip binnengekomen. In de woning troffen agenten meerdere kweekruimtes aan. In totaal stonden er zo’n 250 planten. Ook stonden er honderden potten en lag er een flinke hoeveelheid gedroogde hennep. Er is nog niemand aangehouden.


Autodiefstal


OSS | De politie onderzoekt een autodiefstal vanaf de Peilschaal in Oss. 

Zondagnacht tussen 00.30 en 6.47 uur is een grijze Renault Megane met het kenteken KS-902-F weggenomen, zo melden de wijkagenten Ussen. Getuigen van de diefstal of omwonenden met camerabeelden worden verzocht contact op te nemen met de politie via (0900) 88 44. Anoniem kan via (0800) 70 00. Het procesnummer is 2021265224.


Kentekenplaat gestolen 


OSS | Van een Opel Astra die stond geparkeerd in de Thorbeckestraat is een kentekenplaat gestolen. 

De diefstal vond plaats tussen donderdag 25 november 22.15 uur en vrijdag 26 november 13.00 uur. De wijkagenten Ruwaard roepen getuigen of omwonenden met camerabeelden om om zich te melden. Dat kan via (0900) 88 44.