Brian Voet. (Foto: Ad Megens)
Brian Voet. (Foto: Ad Megens)

Osse zanger Zanger Brian Voet is na ruim twee jaar terug: ‘Heb er zin in’

Algemeen

OSS | Brian Voet pakte 30 september 2019 de Buma NL Award in de categorie ‘Grootste talent’. Daarna werd het echter stil rondom de zanger. Tot vorige week, toen de 27-jarige Ossenaar zijn nieuwe single ‘Blijf Je Bij Me Slapen’ uitbracht. “Ik heb het plezier in het zingen weer teruggevonden.”

door Leon Voskamp

Voet stond op het punt van doorbreken als Nederlandstalige zanger en zijn Buma NL Award was een teken dat hij serieus op de deur klopte. Een prijs waar hij van droomde, een waardering van mensen uit de muziekwereld. Hij had vier singles op zijn naam staan, waarvan zijn laatste ‘Jij Bent Daar’ net als zijn eerste ‘Alles’ een hit werd. 

Leven omgooien
Maar het succes kreeg geen vervolg, want de Ossenaar besloot plotseling te stoppen met zijn carrière. Geen optredens tijdens (grote) feesten dus, maar een leven zonder muziek. “Ik ben een persoon die dingen persoonlijk op kan nemen. Jarenlang heb ik dat gedaan en dat zorgde uiteindelijk voor een cirkel waar ik niet meer uitkwam. Het ging de verkeerde kant op met mij en ik besloot actie te ondernemen. Ik ben aan mezelf gaan werken en heb mijn leven volledig omgegooid. Zo ben ik fulltime gaan werken en langzaamaan ging het steeds beter met me. Ik ben blij dat ik toen die stap heb gezet.”

Kleine stapjes
De muziek bleef echter kriebelen en onlangs besloot hij zijn carrière nieuw leven in te blazen. “Ik wil het rustig opbouwen en niet te hard van stapel lopen. Dat kan nu in deze coronatijd ook niet anders. Er zijn bijna geen optredens, dat is natuurlijk heel jammer voor artiesten. De kans om je muziek te laten horen is een stuk lastiger. Of ik nog geloof in een muzikale doorbraak? De deuren zijn nog steeds open. In coronatijd zijn er minder ontwikkelingen geweest dan normaal gesproken, maar ik ben er natuurlijk wel ruim twee jaar uitgeweest. Het is nu aan mij om me weer te laten zien en te horen, maar alles met kleine stapjes. Ik blijf naast de muziek ook gewoon werken. Een stuk financiële zekerheid en regelmaat is fijn.”

Liedjes
De reacties op ‘Blijf Je Bij Me Slapen’ zijn in ieder geval positief. “Hij doet het goed bij de streamingsdiensten. Zowel van fans als van mensen uit het vak heb ik leuke reacties gekregen en ze vinden het mooi dat ik weer nieuwe muziek maak. Op de radio is het nog een hele uitdaging om de single te laten horen, want daar heersen nu de kerstlijsten. Maar goed, dat wisten we uiteraard al toen we het uitbrachten. Mijn huidige single is een uptempo nummer, net iets anders qua stijl dan mijn vorige nummers. Het is de bedoeling dat de volgende ook onder dat genre valt en we hebben zelfs al plannen voor daarna. Mensen zijn nog lang niet van Brian Voet af. Ik heb weer heel veel zin in zingen, muziek maken en optreden.”