Rijbewijskeuring senioren in Oss


OSS | Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij Goedkope Keuringen op 17 december, 21 januari en vervolgens eens per maand bij Muzelinck aan de Raadhuislaan 18.

Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau: (085) 488 36 16. Zelf een datum reserveren kan via de website www.goedkopekeuringen.nl. De tarieven tot en met december 2021 (inclusief BTW) zijn: 75+ B/E en medisch 40 euro, C/D/E en Taxipas 60 euro. Tarieven per januari 2022 zijn 45 en 60 euro. Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden en is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl. U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt. 


Vragen aan college over Oss' museum


OSS | De SP stelt vragen aan het college van B&W over de duurzaamheid van Museum Jan Cunen. Dit naar aanleiding van een gesprek van de SP-fractie met de directeur en het bestuur van het Osse museum.

De SP-fractie wil van het college weten of het op de hoogte is dat er in het museum grote schommelingen zijn in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor kan de gemeentelijke collectie niet 100 procent veilig worden tentoongesteld en is het moeilijk om mogelijke objecten te lenen van andere musea. Daarnaast dreigt Museum Jan Cunen achterop te raken bij andere (stads)musea omdat reparatieklussen niet altijd goed of te laat worden aangepakt. De partij geeft tevens aan dat de beveiliging van het gebouw niet op orde is en wil van het college weten wat hier aan gedaan kan worden. Ook stelt het onder andere vragen over de parketvloer die gerestaureerd moet worden. De kosten bedragen 12.000 euro. De SP vindt dat de gemeente verantwoordelijk is voor deze kosten.


De Bèrgse Kwis naar 16 april 2022


BERGHEM | De organisatie van De Bèrgse Kwis heeft een lastig besluit genomen: ook dit jaar gaat de dorpskwis niet door op 28 december. 

Helemaal gecanceld is de kwis niet. De organisatie werkt er achter de schermen hard aan om De Bèrgse Kwis te verzetten naar 16 april 2022. Teams die zich al hebben ingeschreven ontvangen bericht en zijn -als ze dat willen- automatisch ingeschreven voor de voorjaarseditie.