Maasdijk Winterrun


De Maasdijk Winterrun vindt plaats op zondag 12 december. "Een unieke trailrun door de uiterwaarden langs de Maas tussen Gewande en Ravenstein", aldus de organisatie.

“De Maasdijk Winterrun gaat overwegend over single tracks en is meer dan 90 procent onverhard. Je kunt kiezen uit vier afstanden die op verschillende locaties starten: 35, 23, 18 en 10 kilometer. Alle afstanden finishen in Ravenstein. De 35 kilometer is de meest complete afstand, door het prachtige buitendijkse landschap van akkers, weilanden, sloten en strangen. Welke afstand je ook kiest, de natuur, het weer en de klei dagen je uit om het maximale uit jezelf te halen”, zegt de organisatie. Inschrijven kan via de website www.demaasdijk-events.nl. Op deze website staat ook meer informatie over de Winterrun. Voor vragen kun je een e-mail sturen naar winterrun@demaasdijk-events.nl.


Derde wedstrijd Geert Peters Crosscompetitie 


OSS | Atletiekvereniging Oss’78 houdt zondag 19 december de derde van zes crosswedstrijden van de Geert Peters Crosscompetitie 2021-2022. 

Normaliter vindt de derde wedstrijd van de GPCC plaats op Herperduin. Maar omdat er door de coronamaatregelen onzekerheid is over het verkrijgen van een vergunning voor de cross op Herperduin, kiest de organisatie opnieuw voor het terrein van de Geffense Plas. Wel is er voor deze wedstrijd een ander parcours uitgezet dan dat van de eerdere Geffense Plascross.
De korte cross (voor senioren, masters en junioren A) en de lange cross (voor senioren en masters) starten om 10.00 uur. Om 11.00 uur start de jeugdcross voor junioren B/C en junioren D. Om 11.20 uur gaan de pupillen van start. Inschrijven voor deze cross kan tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in restaurant De Geffense Plas aan het Gielekespad 10 in Oss. Deelname aan de korte en de lange cross kost 5 euro. De jeugdige crossers betalen 3 euro.
Op zondag 16 januari is de vierde wedstrijd in de Geert Peters Crosscompetitie 2021-2022 gepland: de Witte Ruysheuvelcross. Meer info op www.avoss78.nl.