Herpinia verloor zondag met 1-4 van Juliana Mill. (Foto: Leon Voskamp)
Herpinia verloor zondag met 1-4 van Juliana Mill. (Foto: Leon Voskamp) Foto:

Winterstop voor eerste elftallen in het amateurvoetbal

De eerste elftallen in het amateurvoetbal zijn met winterstop gegaan. De reden van de vervroegde winterstop is vanzelfsprekend het niet mogen trainen na 17.00 uur.

De KNVB vroeg advies bij het Voetbal Medisch Centrum over het spelen van wedstrijden in het weekend, terwijl er doordeweeks niet getraind kan worden. "Bij prestatieve teams (A-categorie) is de intensiteit bij wedstrijden hoog en dient de training als tactische maar ook fysieke voorbereiding. Niet trainen bij deze groep zou voor een langere periode zeer onlogisch en onverantwoord zijn. Bij het recreatief voetbal (B-categorie) ligt de intensiteit bij wedstrijden aanmerkelijk lager. Trainen gebeurt minder frequent en minder intens. Als je voor deze categorie niet alleen de trainingen maar ook nog de wedstrijden schrapt, dan loop je het risico op bewegingsarmoede", aldus de voetbalbond op de eigen website.

Vriendschappelijke wedstrijden
Afgelopen zondag vonden in dit gebied maar twee inhaalcompetitiewedstrijden plaats. Teams krijgen wel de vrijheid om de komende twee weekenden vriendschappelijke wedstrijden af te werken. In competitieverband worden er in 2022 echter geen duels meer gespeeld. De KNVB hoopt dat alle competities na de winterstop half januari hervat kunnen worden. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus en de maatregelen van het demissionaire kabinet.

B-categorie
Voetballers in de B-categorie kunnen de komende weekenden (11, 12, 18 en 19 december) nog wel in actie komen. "Zo kan zo'n 85 procent van de amateurvoetballers in elk geval eenmaal per week sporten."

Herpinia verloor zondag met 1-4 van Juliana Mill. (Foto: Leon Voskamp)
Herpinia verloor zondag met 1-4 van Juliana Mill. (Foto: Leon Voskamp)