'Vrijwilligers gezocht!'

VEGHEL | Het bestuur van Veghel in Hout is naarstig op zoek naar vrijwilligers. “We hebben nu ongeveer 40 vrijwilligers per dag, terwijl het dubbele aantal gewenst is. Meld je dus snel aan!”, aldus Stefanie van Haaren, coördinator van de vrijwilligers. Het Veghelse bouwdorp in het Julianapark is van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september.

Samen met de gemeente en de GGD heeft het Veghelse bouwdorp een uitgebreid protocol opgesteld waardoor iedereen veilig kan genieten. “Kinderen en vrijwilligers moeten veilig in het park kunnen genieten van alle activiteiten. Door het aantal bezoekers te reguleren, krijgt iedereen genoeg bewegingsvrijheid in het park. Er is heel veel aandacht voor hygiënische maatregelen, de anderhalve meter en we proberen grote drukte te vermijden”, vertelt Ed van Uden, voorzitter van Veghel in Hout.
Het bouwdorp heeft alleen nog wel extra vrijwilligers nodig. Stefanie legt uit: “Vooral op de dagen dat er activiteiten zijn (dinsdag 31 augustus, woensdag 1 en donderdag 2 september), hebben we nog vrijwilligers nodig. Ook zijn er nog plekken voor maatschappelijke stages voor leerlingen van het Zwijsen College.” Aanmelden als vrijwilliger kan via de site van het bouwdorp www.veghelinhout.nl.

Het programma tijdens Veghel in Hout is klaar. Maandag start het bouwen van de hut en vanaf dinsdag zijn er in het hele park allerlei activiteiten. Op dinsdag 31 augustus komt Big Mama, een levensgroot luchtkussen waar de kinderen naar hartenlust op kunnen springen. Phoenix Cultuur gaat op dezelfde dag aan de Aa een heel grote knikkerbaan met de kinderen bouwen. Ook The Voice of Bouwdorp wordt georganiseerd door Phoenix Cultuur. Woensdag 1 september komt er een bijzondere attractie naar het park. Donderdag 2 september is er een klimtoren, leren kinderen samen met metselaars een muurtje metselen en kan er weer volop geknutseld worden. Ed: "We hebben wel besloten dat de kinderen dit jaar niet mogen blijven slapen. Het bestuur kan de veiligheid van de vrijwilligers bij het keuren en inpakken van de hutten niet garanderen. Daarvoor in de plaats komt op donderdagavond een avond- en nachtprogramma tot 00.00 uur”, aldus Ed van Uden.