Gaat Victoria Mengvoeders weg uit Veghel?
Gaat Victoria Mengvoeders weg uit Veghel? Foto:

Victoria Mengvoeders in beeld voor woningbouw

VEGHEL | Het terrein van Victoria Mengvoeders, gelegen aan de Zuidkade schuin tegenover De Noordkade in Veghel, is in beeld voor toekomstige woningbouw. De gemeente denkt aan een woonwijk van zo'n 25 tot 175 woningen. Dat wordt aangevuld met 2500 tot 5000 vierkante meter aan leisure, denk daarbij aan vermaak, winkels, cultuur en recreatie.

Fransen Gerrits-Victoria Mengvoeders staat volgens de gemeente open voor een mogelijk vertrek van de locatie aan de Zuidkade. Sterker nog: er zijn zelfs al oriƫnterende gesprekken gevoerd over een eventueel vertrek, concreet zijn deze echter nog niet. Mocht Victoria Mengvoeders inderdaad weggaan dan wil de gemeente de leegte opvullen met een nieuwe woonwijk.

Strijp-S
Wethouder Jan Goijaarts ziet dat helemaal zitten: "Het is een kans die voorbij komt. De fabriek staat in een woonwijk dus woningen op die plek zou niet onlogisch zijn." Rob Verpoort, strateeg economische ontwikkeling van de gemeente Meierijstad, vult aan: "Denk aan een woonmilieu in de stijl van Paleiskwartier (Den Bosch), Strijp-S (Eindhoven) of Spoorzone (Tilburg). Alleen dan wel op onze schaal, want zo groot is het nu ook weer niet."
Verder wordt er onderzocht of het een reƫle optie is om woningen te plaatsen op het terrein van De Noordkade.

Masterplan
Het Masterplan van het De Noordkade stond donderdagavond op het programma tijdens een beeldvormende avond. Omwonenden, vertegenwoordigers van De Noordkade en de gemeenteraad gingen met elkaar in gesprek. Lees meer hierover op pagina 5.