Bakkerij schenkt stoelen aan Keldonkse molen

KELDONK | Normaal zorgt een bakker dat er allerlei lekkers op tafel staat. Dit keer zorgt Antoine van de Rakt van de gelijknamige warme bakkerij in Keldonk voor een extra heerlijke zit rondom de terrastafels bij de Keldonkse molen. De tafels zijn afgelopen winter door de vrijwilligers van de molenstichting gemaakt. De stoelen die nu door Bakkerij van de Rakt aan de molen zijn geschonken vormen daarop een welkome aanvulling, ze zijn licht in gewicht en stapelbaar. Zo is het terras in een mum van tijd ingericht. Stichting korenmolen De Hoop is heel erg blij met deze bijdrage van 'De Keldonkse Bakker'.

Het terras en de molen zijn elke zondag geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur. Groepen en fietsclubs kunnen, na afspraak, ook op andere tijden de molen en haar ontmoetingsruimte bezoeken. Naast bezichtiging van de molen kunnen bezoekers op het terras of in de ontmoetingsruimte genieten van een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers, een glaasje fris of natuurlijk de speciale Koffie Keldonkse molen met peperkoek en ‘n Molenaertje.
Bakker Antoine van de Rakt is al langer betrokken bij korenmolen De Hoop in Keldonk. Zo bakt hij het Keldonkse roggebrood waarvoor de rogge op de Keldonkse molen gemalen wordt. Hij draagt graag zijn steentje bij om bij de molen vanaf nu extra heerlijk en rustig zittend te kunnen genieten van een uitgebreidere terraskaart zoals een lekkere punt appeltaart, een gevulde koek of de peperkoek die wordt geserveerd bij de Koffie Keldonkse molen. Allemaal door hemzelf ambachtelijk bereid in zijn eigen bakkerij. Jos Verbrugge is gastheer en als penningmeester verantwoordelijk voor het financieel beheer van de molenstichting; "Soms is het lekker druk op ons terras, maar er zijn ook wel zondagen waarop mensen het te warm vinden om eropuit te trekken. We gaan daarom de komende tijd eens kijken wat goed werkt. De terrasopbrengsten komen geheel ten goede aan het onderhoud van onze molen. Naast een bezichtiging wordt een bezoekje aan onze molen nu nog een stukje aantrekkelijker met een uitgebreidere terraskaart en heerlijke stoelen om even uit te rusten", aldus Verbrugge.