Mansour, Christien en Hyam (vrouw Mansour).
Mansour, Christien en Hyam (vrouw Mansour). Foto:

Ontmoetingsavonden om mensen dichter bij elkaar te brengen

Algemeen

VEGHEL | Begrip voor elkaars gebruiken, gewoontes en taal is van groot belang in onze multiculturele samenleving. Openstaan voor de cultuur van mensen met een migratieachtergrond en andersom bevordert de integratie. Daarom nemen het echtpaar Khazaal en Christien van de Ven het initiatief om een aantal ontmoetingsavonden te organiseren om Nederlanders en mensen met een migratieachtergrond bij elkaar te brengen. 

“We kunnen in een gezellige sfeer samen praten over de overeenkomsten en verschillen in onze samenleving. Wat kunnen we van elkaar leren? En hoe kunnen we de verschillen overbruggen?”, aldus Christien. Ze vervolgt: “We zijn van plan om ongeveer 12 keer om de 14 dagen bij elkaar te komen in de protestantse kerk de Schakel, Hoofdstraat 53 in Veghel. We willen starten op dinsdag 14 september 2021 om 19.30 uur. We hopen dat er minimaal 8 mensen met een migratieachtergrond en 8 Nederlanders zich aanmelden.”
Het idee: twee mensen met migratieachtergrond en twee mensen met een Nederlandstalige achtergrond, praten na een korte inleiding een uurtje over onderwerpen uit de Nederlandse cultuur en/of niet-westerse cultuur. Zo leren ze elkaar beter begrijpen en dat maakt het samenleven prettiger. Mogelijke onderwerpen zijn: schoolsysteem, gezondheidszorg, feestdagen, gastvrijheid, thuis voelen, en onderwerpen die door de deelnemers worden ingebracht. Op zoek naar verbinding met je medemens? Meld je dan aan.

Deelnemers met een migratieachtergrond of Nederlandstalige achtergrond kunnen zich aanmelden bij: Mansoer Khazaal: 0634061184 (Arabisch), Christien van de Ven: 0614255448 of stientjeven@hotmail.com.