Autodief veroorzaakt dodelijk ongeval

VEGHEL | Op de N279 ter hoogte van Erp is zondagochtend een Range Rover gestolen. Deze Range Rover heeft kort daarna op de Hervensebaan in Den Bosch een dodelijke aanrijding veroorzaakt. De bestuurder van de Range Rover is kort gevlucht, maar werd in de omgeving aangehouden.

"Het gaat om een 43-jarige man uit Geldrop. Hij is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht en zal later worden ingesloten op het politiebureau. Bij de aanrijding kwam de andere bestuurder, een 50-jarige man uit Den Bosch, om het leven”, meldt de politie. Specialisten van de verkeersongevallenanalyse gaan alle details en sporen van de aanrijding in kaart brengen.


Veghelse zeilster pakt brons in Tokio

VEGHEL | Annemiek Bekkering uit Veghel en Annette Duetz hebben dinsdag brons veroverd op de Olympische Spelen in Tokio. Het zeilduo begon de medaillerace van de 49erFX klasse als koploper, maar uiteindelijk ging de titel naar Brazilië.

In de medalrace waren er dubbele punten te verdienen. Na een redelijke start zakte de Nederlandse boot verder naar achteren. Bekkering en Duetz moesten de boten uit Brazilië, Duitsland en Spanje voor laten gaan.

Medaillerace
Brazilië eindigde in de medaillerace als derde achter Argentinië en Noorwegen en prolongeerde daarmee de olympische titel. Bekkering en Duetz werden negende in de medaillerace en door een vijfde plaats voor de Duitse boot moesten de Nederlanders uiteindelijk genoegen nemen met brons. "We konden niet onze eigen race varen", aldus Bekkering tegenover de camera van de NOS. "Het is superfijn dat we brons hebben. Alleen nu nog even niet."