Doelman Emilio Crusat is op proef bij Blauw Geel.
Doelman Emilio Crusat is op proef bij Blauw Geel. Foto:

Blauw Geel’38 verslaat UDI en verzekert zich van de Rabo Cup

VEGHEL | Bankgigant Rabo had er zelfs een prijs voor over. Wedstrijden tussen UDI’19/CSU en Blauw Geel’38/Jumbo blijven speciaal. Zaterdag troffen de teams elkaar in Veghel en dat was na 10 augustus 2019 bijna twee jaar geleden. Blauw Geel won het oefenpotje met 2-1.

Blauw Geel'38 nam duidelijk het initiatief in de wedstrijd, maar het centrale duo van UDI Van der Linden en Tieben hielden de poort goed op slot. De eerste gevaarlijke actie kwam van Udense kant toen Tufan Koca de paal raakte. Testdoelman Emilio Crusat van Blauw Geel zat er met zijn handen bij, maar het was even een schrikmomentje voor de Veghelaren. Blauw Geel hield het bij een schietkans voor Danny Verbakel en een inzet van Ben van den Nieuwenhof die rakelings naast ging.

De 1-0 viel in de 38ste minuut en het was weer de opgekomen verdediger Robin Voets die met het hoofd wist te scoren. Na rust ging het niveau omlaag. Vooral de eindpass ontbrak. UDI'19 ging beter spelen en maakte via Roald van Hout de op dat moment verdiende gelijkmaker. Van Hout verraste de ver naar vorenstaande Blauw Geel'38 verdedigers en kogelde in de lange hoek raak. Toch zou er na veel gewissel alsnog een winnaar komen. Het was Koen van der Zanden die een misverstand in de defensie van de tricolores slim wist af te straffen: 2-1. Blauw Geel'38 werd in Veghel voor de tweede maal winnaar van de Rabo-Cup. Op basis van de sterke eerste helft verdiend te noemen.