Theo van Lieshout is trainer van Heeswijk.
Theo van Lieshout is trainer van Heeswijk. Foto:

Regio amateurvoetbal

REGIO | Op twee weken na is het exact één jaar geleden dat er werd gevoetbald in competitieverband. Op 11 oktober 2020 riep covid-19 het amateurvoetbal een halt toe. Eerder eindigde seizoen 2019 – 2020 ook al voortijdig. Komende week zijn we bijna een jaar verder. De Divisies speelden al vijf wedstrijden en de Hoofdklassers kwamen reeds viermaal aan voetballen toe. Komend weekend gaat eindelijk voor het overige voetbal het circus draaien. Wij houden u via deze krant wekelijks op de hoogte van alle voetbalzaken uit onze regio. 

Door: Peter Kuijpers.

Blauw Geel’38/Jumbo beleeft niet de meest vrolijke tijden. Zondag kreeg het team van Niels van Casteren de derde competitienederlaag te slikken. De Veghelaren verloren vrij kansloos van ADO’20 met 0-2. De Blauw Geel’38 trainer wordt geplaagd door een grote blessuregolf en daar komt de schorsing van flankverdediger Sjaak Egmond nog eens bij. Egmond zit zondag op Molenbroek zijn laatste schorsing uit. Door deze ontwikkelingen is Gemert zondag op voorhand favoriet op eigen sportpark.

1C: Rhode/VSB – HVCH
Rhode won zondag pas de eerste en tevens laatste bekerwedstrijd. Na nederlagen tegen Sparta’25 (5-2) en Olympia (1-5) volgde de overwinning op de Eeuwsels bij tweedeklasser Volkel. Met 1-3 was er winst, maar de Rhodenaren gaan niet door, die eer is weggelegd voor Olympia’18 en Sparta’25. Zondag komt HVCH naar De Neul, een mooi affiche waar HVCH met TOP wél naar de volgende ronde zijn. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Mike Opsteen uit Keldonk voor het begin.

1C: Erp – Woezik
Erp gaat samen met Berghem Sport naar de volgende ronde. Dit werd mogelijk na de winst zondag in Vinkel op EVVC. Wat we kunnen verwachten van Erp is moeilijk. Het bekerprogramma hield niet echt over. Verlies uit bij Berghem Sport en een gelijkspel thuis tegen Heeswijk. Zondag komt Woezik uit Wijchen naar Erp. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.

2F: SVSSS – Heeswijk
Het lijkt wel of Heeswijk al jarenlang in de tweede klasse speelt. We hebben het even uitgezocht in het seizoen 2010 – 2011 promoveerde Heeswijk met trainer Ton Berens naar de tweede klasse. Dus ze vieren dit jaar het tienjarig bestaan in deze klasse. Zondag openen de mannen van comeback kid trainer Theo van Lieshout, die eerder trainer was bij de Balledonkers, uit in Udenhout bij SVSSS. De beker was slecht, met één puntje uit drie wedstrijden.

3C: ODC – Schijndel/De Wit
Schijndel won met 0-11 van Ollandia, maar liet zich door plaatsgenoot WEC verrassen met 0-0. Zaterdag echter stelde het team van trainer Henry van Alebeek de poulezege veilig door met 1-4 te winnen van Stiphout Vooruit. Van Schijndel wordt dit jaar door de kenners veel verwacht.

3C: Avanti’31 – Den Dungen
Een leuke derby voor beide streekploegen. In het bekerprogramma eindigde Avanti’31als eerste net voor Avesteyn. Snoepje uit deze competitie is toch altijd weer het duel Avanti’31 – Schijndel en omgekeerd. Een knoert van een derby. Daarop is het wachten tot 24 oktober als Avanti31 dorpsgenoot Schijndel ontvangt.

3D: Nijnsel/TVE – Gestel
Nijnsel is plots ‘verbannen’ uit 3D Zuid-2 naar Eindhoven en omstreken. Niet minder mooi, dat zeker niet. Nijnsel kwam in de beker niet tot winst bij Boskant wat nu eerste werd en doorgaat. In poules met derde- en vierdeklassers gaat alleen de nummer één door. Mooie pot zondag op Den Eimert op de klassieke tijd van 14.30 uur.

4F: Avesteyn – DOSL
Het team van trainer Hugo van de Sande moest de poulewinst in de beker overlaten aan Avanti’31. De 4-0 winst op Ruwaard deed daar niets meer aan af. Zondag komt, Door Oefening Sterk Leende, naar de Steen en Stokstraat. Avesteyn wordt door de collega’s als outsider voor de titel gezien. Trainers vinden dat vaak niet prettig als hun club deze metafoor krijgt opgeplakt. Het zal op het veld bewezen moeten worden in dit geval zondag om 14.30 uur als scheidsrechter Onink het sein tot voetballen zal geven.

4F: WEC – Pusphaira
Trainer Henry van Wanrooij was onderdeel van de ‘partnerruil’ tussen Avanti’31 en WEC. Stephan Hesemans van WEC naar Avanti’31 en van Avanti’31 kwam Van Wanrooij naar WEC. De ploeg uit Wijbosch kwam in Olland niet verder dan een mager gelijkspel 4-4. Schijndel werd poulewinnaar. Overigens tegenstander Pusphaira is een studentenclub uit Eindhoven, waar je maar nooit van weet wie er aan de aftrap zal verschijnen.

4H: SCMH – Ulysses
SCMH werkt zich keurig door het bekerprogramma. Winst (adel verplicht) op Boerdonk en gelijk tegen ASV’33. Zondag werd de koppositie veiliggesteld met een klinkende 0-4 bij Mariahout. Trainer Stan Vos lijkt zijn team leuk aan het voetballen te hebben gekregen. Zondag komt Ulysses uit Megen naar Sportpark Spoorzicht waar om 14.30 uur wordt begonnen.

4H: SJO/SSA Vesta’19 – Vorstenbossche Boys
Een lang affiche. Vesta’19 is een fusieclub uit de regio Ravenstein. Twee teams die geen denderend bekerverloop kende. Mooi duel in het idyllische dorpje Ravestein waar om 14.30 uur de bal gaat rollen.

5C: DEES – Ollandia
Hoelang wil Ollandia nou al niet uit de vijfde klasse. Steeds loopt het dan in de finale weer mis. De Ollanders zijn ingedeeld richting de Kempen. Ooit diende ze een protest in naar aanleiding van die verre indeling wat werd gehonoreerd. Dat doen ze niet meer en ze ondergaan het maar. Zondag start Ollandia op Sportpark De Meren in Wintelre aan het einde van de startbaan van Airport Eindhoven.

5E: RKVV Keldonk – Elsendorp
Keldonk hield zich tegen VOW zondag kranig overeind, maar verloor uiteindelijk toch met 1-2. Zondag komt oude bekende Elsendorp naar De Koulberg. Een driepunter zou meer dan leuk zijn en niet alleen voor trainer Ruud Fleskens. Mooi dat de derby tegen Boerdonk weer op het programma staat, maar dat is nog wachten tot 24 oktober als Keldonk afreist naar Boerdonk. Zondag eerst maar eens Elsendorp zal Fleskens ongetwijfeld denken.

5E: HBV - Boerdonk
Geen kleintje voor Boerdonk komende zondag in Beers. HBV is de absolute kampioenskandidaat met trainer Luciën Roeffen die op fietsafstand woont van Sportpark Calbroek. HBV heeft met de teloorgang van JVC Cuijk aardig wat versterking gekregen van de voormalige grootmacht. Wie weet gaan de mannen van trainer Ger Romeijnders voor een stuntje zorgen. Ook hier maakt de bal om 14.30 uur zijn eerste omwentelingen.

Sjaak Egmond van Blauw Geel is geschorst voor het treffen met Gemert.