Roparun

VEGHEL | Jumbo Veghel heeft de Roparun gelopen met de Hospice als doel. "Een meer dan prachtig gebaar waar wij heel erg blij mee zijn", laat Hospice de Goudsbloem in Veghel weten.

Ze bedanken Team Jumbo 369 Veghel voor het lopen Roparun en het ophalen van een mooi geldbedrag.


Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

VEGHEL | Op 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, kortweg WBTR, in werking getreden. Deze geldt voor alle stichtingen en verenigingen. Wat moet je als bestuur van een stichting of vereniging regelen? De nieuwe wet is bedoeld om wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, misbruik van positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen.

De wet is erop gericht om krantenkoppen als 'De penningmeester van het bestuur van vereniging X is er met de kas vandoor’ in de toekomst te voorkomen. Belangrijk is dat een bestuur met elkaar bespreekt wat ‘integer besturen’ inhoudt en hoe je daar vervolgens met elkaar afspraken over vastlegt. Ook is het van belang om kritisch te kijken of het nodig is om als vereniging of stichting verdere stappen te ondernemen. Daarom is er een scholingsavond op maandag 18 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur in Veghel. Locatie volgt na aanmelding.
Om organisaties in dit proces te ondersteunen bieden de Steunpunten Vrijwilligerswerk Steunpunten van Welzijn De Meierij en ONS Welzijn (onderdeel van Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad) bestuurders een scholingsavond aan waar afgevaardigde van harte welkom zijn. Tijdens deze avond gaan deelnemers onder leiding van workshopleidster Maartje Fleuren aan de slag met de diverse punten uit deze nieuwe wet waardoor het voor iedereen eenvoudiger te implementeren is binnen de eigen organisatie.

Men kan zich aanmelden bij ONS welzijn via telefoonnummer: 088-3742525 of per mail: vpveghel@ons-welzijn.nl. Deelname is gratis.
Nieuwsgierig naar wat de Steunpunten Vrijwilligerswerk Meierijstad nog meer kan betekenen, neem dan contact met ze op.


Met je hart Veghel

EERDE | In de Week tegen Eenzaamheid (30 september tot en met 7 oktober) heeft Stichting Met je hart Veghel verschillende ontmoetingen gehouden. In Erp in samenwerking met Van Haandel, in Mariaheide in samenwerking met Amaliazorg en in Eerde werd een ontmoeting georganiseerd in samenwerking met de Orangerie en Ladies Circle.

Het bestrijden en verzachten van eenzaamheid onder ouderen is een van de doelen van stichting Met je hart. Vandaar dat ze in de Week tegen Eenzaamheid diverse (extra) activiteiten hebben georganiseerd. In totaal hebben ze er zo'n 65 ouderen mee weten te verblijden.
Tijdens het herfstdiner in de Orangerie in Eerde kookten de dames van de Ladies circle. Marianne van Oorschot en Chris de Haas verzorgden een muzikaal optreden.

De ontmoetingen werden allemaal mogelijk gemaakt door Stichting Gezondheidszorg Veghel.