Zuster Gerda, kleine Noor en vader Paul Cuppen.
Zuster Gerda, kleine Noor en vader Paul Cuppen. Foto:

Jongste bewoonster Noor opent Kloosterkwartier

VEGHEL | De nieuwe woonwijk het Kloosterkwartier in Veghel is vrijdagmiddag officieel geopend. De jongste bewoonster van de nieuwe wijk, waar vroeger ziekenhuis Bernhoven stond, verzorgde met hulp van zuster Gerda de opening door een gedicht van Maarten van den Elzen te onthullen. Het gedicht staat naast het kunstwerk dat voorheen voor het ziekenhuis stond.

De aangename weersomstandigheden zorgden er vrijdag voor dat veel bewoners en belangstellenden naar de opening van het Kloosterkwartier waren gekomen. Na een woordje van Coen Hendriks (Zenzo Maatschappelijk Vastgoed) en wethouder Rik Compagne mochten Noor, de jongste bewoonster van de nieuwe wijk, en zuster Gerda het gedicht van Van den Elzen onthullen. “Jong en oud komen in het Kloosterkwartier samen”, aldus wethouder Compagne. Het samenbrengen van jong en oud was een van de doelstellingen van Zenzo. Hendriks: "Verschillende groepen mensen kunnen elkaar ondersteunen. Wanneer iemand woont tussen een mix van mensen dan verhoogt dat het welzijnsgevoel", denkt hij. 

Sloopwerkzaamheden
Terwijl er vrijdag dus uitgebreid werd stilgestaan bij de officiële oplevering van het Kloosterkwartier staat het volgende project alweer in de steigers. Hendriks vervolgt: "We zijn nu begonnen met de verkoop van 41 appartementen aan de kant van het klooster. In het eerste kwart van 2022 starten we met de sloopwerkzaamheden. Als dit klaar is dan beginnen we zo snel mogelijk met de bouw. Ons doel is om de overlast in de omgeving zoveel mogelijk te beperken. We zetten wederom in op een mix van doelgroepen." In totaal komen er nog zo'n 200 woningen bij.