Tim van den Brand van Prinses Irene in duel met Stef Adank van Heeswijk.
Tim van den Brand van Prinses Irene in duel met Stef Adank van Heeswijk. Foto:

Regio amateurvoetbal

REGIO | Langzaam beginnen de contouren in het amateurvoetbal vormen aan te nemen. Blauw Geel’38 ging onverdiend, maar wéér in de laatste seconden van de wedstrijd, bij Dongen onderuit. Avanti’31 en Schijndel wonnen beiden en doen het prima. Datzelfde deed Ollandia dat won van DOSKO’32 en is nu koploper. Een bestuurslid bij Heeswijk vertelde zondag dat aan een fusie met Avesteyn nog amper te ontkomen is: “Het is meer een kwestie van wanneer.” Historische woorden, wordt zeker vervolgd. 

Door: Peter Kuijpers.

1C: EFC – Rhode/VSB
Rhode ging afgelopen zondag thuis met 0-4 onderuit tegen Nemelaer. De Rhodenaren maken zich op voor een heftig seizoen. Als, toch het verboden woord in voetbal, de gelijkmaker had gevallen en geen directe rode kaart voor Bas van Kuringen had het anders kunnen lopen. Zondag naar EFC dat Erp in eigen huis fopte. Gaat Rhode verrassen zondag bij de virtuele medekoploper uit Eersel?

1C: Nemelaer – Erp
Het team van trainer Jurgen van Wanrooij incasseerde alweer de tweede seizoensnederlaag. Alleen uit bij Brabantia werd er gewonnen. Zondag vertrok EFC met drie punten van Den Uil en haalde Royke Verhagen het einde niet omdat hij te veel babbels had tegen scheidsrechter Killy Mandemakers. Killy ‘trakteerde’ hem op een tweede gele, dus rood. Verhagen is om die reden zondag uit bij Nemelaer geschorst. Erp heeft een klinkende prestatie nodig wat altijd een heerlijke boost is om uit dit soort dipjes te komen. Wie weet zondag op De Walzaad in Haaren waar om 14.30 uur de bal gaat rollen.

2F: Real Lunet – Heeswijk
De ploeg van trainer Theo van Lieshout verslikte zich behoorlijk in het bezoekende Prinses Irene. Kwam snel op voorsprong, maar moest uiteindelijk met 1-3 de zege aan de bezoekers laten. Het team heeft nogal wat aderlatingen moeten doen en voor Van Lieshout is het passen en meten. Zondag gaan de Balledonkers naar Real Lunet dat niet speelde wegens enkele coronagevallen.

3C: FC Schadewijk – Avanti’31
Met negen uit drie is Avanti’31 koploper in deze klasse. Zondag wonnen de mannen van trainer Stephan Hesemans met 3-0 van het bezoekende RKTVV uit Tiel. FC Schadewijk presteert met een nagenoeg onveranderd team nog matig. Avanti’31 is op papier favoriet, maar de Ossenaren kunnen best het bekende addertje onder het gras zijn.

3C: Schijndel/DeWit – Den Dungen
Dit is een derby zondermeer, al leeft hij niet meer zo als in de jaren zeventig. Schijndel won keurig bij BMC met 0-3 en doet mee om de prijzen. De ploegen in 3C, en dan die van het linkerrijtje, staan dicht bijeen op twee punten van koploper en dorpsgenoot Avanti’31. Om 14.00 uur geeft scheidsrechter Masman het sein tot voetballen op het Zuideinderpark in Schijndel.

3D: Dommelen - Nijnsel
Het gaat niet lekker met Nijnsel. Met nul punten uit drie wedstrijden kun je niet echt zeggen dat de competitie voorspoedig verloopt. Zondag volgt de uitreis naar Dommelen dat het ook niet geweldig doet met één puntje uit drie wedstrijden en nog maar één treffer wist te scoren met acht tegen. Na de Kerst zou deze kwalificatie van ‘degradatieduel’ wel passen, maar dat doen we nog maar niet. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark ’t Heike.

4F: Avesteyn – Boskant
Een meer dan interessante wedstrijd. Avesteyn met negen uit drie hoewel het Dintherse ensemble soms piept en kraakt. Boskant ging met klein verschil kopje onder in het duel met Acht zondag. Mooi duel in Dinther waar ook het gerucht rondzingt dat een fusie met Heeswijk wel eens zou kunnen gebeuren. Om 14.30 uur gaat de bal rollen in Dinther.

4F: VOW – RKGSV
VOW staat ongetwijfeld nog ver onder de doelstelling die de club en technische leiding zelf gesteld hebben. Na drie wedstrijden met één verlies en twee gelijke spelen is de buit slechts twee punten. Alles heeft zijn oorzaak en trainer Patrick Cissen kampt met blessures. Zondag komt RKGSV dat vijf punten meer heeft dan VOW en nog ongeslagen is. Mooi moment om de eerste driepunter binnen te halen.

4F: ELI – WEC
De sterkte van sommige ploegen begint hoe langer hoe meer gestalte te krijgen. WEC ervaarde dat afgelopen zondag thuis tegen DVS. Ondanks de numerieke meerderheid was het juist DVS dat met de punten ging lopen. ELI dat behoorlijk is versterkt blijft nog ver onder de verwachtingen. WEC kan zich zondag op ELI vastbijten in Lieshout. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark ’t Luytelaar.

4H: Vorstenbossche Boys – Festilent
De club uit Vorstenbosch kreeg afgelopen zondag een lelijke oorvijg te verwerken bij FC De Rakt. Na 90 minuten stokte de teller bij een 5-1 stand in het voordeel van de Udenaren. Zondag kan het team uit Vorstenbosch zich op de eigen Bergakkers herstellen. Tegenstander is Festilent met oud-doelman Tom Jacobs als trainer.

4H: SJO SSA Vesta – SCMH
Samen met FC De Rakt en Cito staat SCMH mede bovenaan. Een prima prestatie van trainer Stan Vos dat zeker. Zondag werd met 1-0 gewonnen van Herpinia wat een prima prestatie is. Vos zei vooraf aan deze competitie dat hij zijn team beter zou laten voetballen. Dat is hem tot op heden aardig gelukt. Zondag om 14.30 uur wordt er in het pittoreske Ravenstein op Sportpark Den Ong begonnen.

5E: Fiducia – Boerdonk
Boerdonk behaalde verdiend een punt tegen het bezoekende Odiliapeel dat hiermee de koppositie verspeelde. Twee wedstrijden tot nu toe en evenveel gelijke spelen. Zondag naar de huidige koploper Fiducia. Opnieuw een stevige tegenstander, maar Boerdonk is niet zo snel onder de indruk, dus wie weet. Om 14.30 uur gaat de bal rollen op De Blaarpeel in de Rips.

5E: RKVV Keldonk – VCO
De ploeg uit Keldonk presteert nog niet bovenmatig. Drie gespeelde wedstrijden en slechts één mager puntje is matig. Dat hoef je trainer Ruud Fleskens niet te melden. De gepokt en gemazelde Veghelaar weet dat als geen ander. Zondag komt VCO dat voor clubbegrippen met een negende plek heel goed gestart is.

5C: Ollandia is zondag vrij
De Ollanders doen het goed en zijn na de winst zondag op DOSKO’32 koploper. Zondag zijn ze een weekend vrij vanwege het ongelijke aantal in deze klasse.
Volgende week speelt Ollandia thuis tegen Netersel.

Schijndel won met 3-0 van BMC.