Wouter van Dijke is on fire bij Heeswijk.
Wouter van Dijke is on fire bij Heeswijk. Foto:

Regio amateurvoetbal

REGIO | Opvallende feitjes afgelopen voetbalweekeinde. Wat te denken van de vier goals van Wouter van Dijke van Heeswijk, dat uit won bij Real Lunet. Blauw Geel’38/Jumbo streed dapper, maar moest in de slotfase toch zijn meerdere erkennen in koper OFC. Wie helpt Nijnsel aan het eerste puntje en natuurlijk het keurige herstel van Vorstenbossche Boys tegen Festilent. Avesteyn warmt zich op voor de topper tegen Acht over veertien dagen, maar eerst zondag naar het stugge RKGSV. We nemen ze met u door.

Door: Peter Kuijpers.

Blauw Geel’38/Jumbo nam tot tweemaal toe een voorsprong tegen OFC afgelopen zondag, maar evenveel keren kwamen de Noord-Hollanders door gestuntel in de defensie weer langszij. In de slotfase viel toch nog het doek voor de Veghelaren. Jammer het gaf een scheef beeld van de veldverhoudingen.
Zondag een vrij programma in de Divisies. Blauw Geel’38 speelt wél en gaat uit naar HSC’21. Een wedstrijd die wegens een jubileum daar een week naar voren is gehaald. Blauw Geel’38 is dan op zondag 31 oktober vrij. Om 14.30 uur wordt er op sportpark Groot Scholtenhagen in Haaksbergen begonnen.

1C: Rhode – Erp
Twee ploegen waar het nog niet voor de wind gaat. Rhode in dit geval scharrelde uit vier wedstrijden nog maar één mager puntje bijeen. Erp heeft met hetzelfde aantal wedstrijden vier punten. Winst echter voor Erp kan dat zomaar een sprong naar het bekende linkerrijtje zijn. Rhode ging zondag bij huidige koploper EFC met 3-0 onderuit. Erp verloor in Haaren van Nemelaer met 3-2. Het spreekt voor zich dat Erp in deze Meierijstadderby favoriet is. Rhode scoorde tot nu toe nog maar één maal en kreeg er vijftien tegen. Erp heeft met 6-7 een negatief, maar milder doelsaldo. Maar wat zeggen deze cijfers zondag als er om 14.30 uur wordt afgetrapt op De Neul.

2F: Heeswijk – EVVC
Heeswijk slikte het verlies tegen Prinses Irene van een week eerder keurig weg in Vught. Bij Real Lunet vertrokken de Balledonkers met drie punten en een 3-4 uitslag. De ‘Hezikse’ krachtpatser Wouter van Dijke scoorde alle doelpunten voor Heeswijk. De ploeg uit Vinkel tobt met een waslijst aan blessures. Trainer Antwan van Rijn moet diep in zijn reserves en jeugd tasten om een voetballend team aan de aftrap te krijgen. Heeswijk zal zich zeker niet rijk rekenen. Dat gebeurde twee weken in het duel met Prinses Irene wel en kregen toen de bekende pin op de neus. Om 14.30 uur gaat de bal rollen op Balledonk.

3D: Nijnsel/TVE – SV Budel
Nijnsel gaat momenteel door een diep (sportief) dalletje. Vier gespeeld en nul punten met een negatief doelsaldo van 4-11. Geen lekker begin voor trainer Carlo Vorstenbosch bij zijn nieuwe club. Je had deze voormalige wervelwind en vleugelaanvaller van UNA en Schijndel beter gegund. Er zit wat zand in de machine van Nijnsel. Een overwinning kan wonderen doen bij een club en spelers individueel. Wie weet zondag op de eigen Den Eimert waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

4F: WEC – Acht
Zondag reist de familie Van Kemenade uit Eindhoven naar Wijbosch. De familie van Kemenade zijn namen die in alle rijen van de club voorkomen. Van uitbaters van het spelershome van PSV op de Hertgang tot bestuur van voetbalclub Acht. Zeker ook namen die voorkomen op het wedstrijdformulier komende zondag. WEC is nog groen en pril wel een team waar we van gaan horen meldt trainer Henri van Wanrooy. “We moeten nog wat vlees op de botten krijgen. We gaan vaak ten onder in de persoonlijke duels. Dat gaat echt wel komen daar ben ik zeker van.” De aftrap tegen de koploper uit deze klasse is om 14.30 uur op De Glorie.

4F: VOW – ELI
ELI liet zondag tegen WEC zien dat het goed kan voetballen. Ervaren krachten en nog een paar spelers van hogere clubs teruggekomen maken van ELI een sterk en compact geheel. De winst zondag op het zwakkere WEC is geen referentie met garantie. VOW is door velen te hoog ingeschat en valt door blessures al snel terug naar modaal. Het team kan zeker beter als wat het tot nu toe ten berde brengt. Wellicht gaan de Zijtaarders ons zondag verrassen tegen het toch favoriet ELI. Om 14.30 uur wordt er begonnen in Zijtaart.

4F: RKGSV – Avesteyn
We kunnen het hebben over te de topper volgende week in Dinther tegen Acht, maar eerst maar eens concentreren op het komende duel. RKGSV uit het pittoreske Gerwen doet het prima en hangt lekker op twee punten in de slipstream van de twee koplopers Avesteyn en Acht. RKGSV is geen zekerheid voor drie punten zondag. Mooi en onvoorspelbaar duel aan De Polder in Gerwen waar om 14.30 uur wordt begonnen.

4F: Boskant – DOSL
Boskant verloor zondag met klein verschil van koploper Avesteyn. Een overigens verdiende zege voor Avesteyn die te mager uitviel. DOSL is geen verkeerd team dat alleen op de eerste competitiedag van Avesteyn verloor. Zondag om 14.30 uur gaat het duel van acquit op De Scheken.

4H: SCMH – NLC’03
De ploeg uit Mariaheide kreeg zondag bij fusieclub SJO SSA Vesta op de Vijf Stromen in Demen een 5-4 nederlaag te verwerken. Maar liefst negen doelpunten in één wedstrijd. Kliksport sprak van een leuke wedstrijd met een wisselend scoreverloop. Helaas geen punten en SCMH verdween weer van de koppositie, maar houdt zicht op koploper Cito. Zondag komt NLC’03 naar Spoorzicht. NLC’03 staat twee punten onder SCMH. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt.

4H: Gassel - Vorstenbossche Boys
Na de zeperd vorige week bij buurtje FC de Rakt was er afgelopen zondag weer winst. Op de eigen Bergakkers ging Festilent met 4-1 over de knie. Komend weekend, adel verplicht, liggen er in Gassel drie punten in het verschiet. Op Sportpark de Oude Kamp wordt om 14.30 uur begonnen.

5E: Boerdonk – RKVV Keldonk
Een heerlijke ‘burenruzie’ komende zondag op Sportpark De Kerveheester in Boerdonk. RKVV Keldonk speelde zondag niet het thuisduel met VCO. De ploeg uit het Oventje had wat te vieren. Nu wordt dit duel op 14 november ingehaald. Boerdonk verloor nipt bij de koploper Fiducia in de Rips. Boerdonk staat één puntje boven Keldonk. Het verschil is klein. Om 14.30 uur gaat de bal rollen.

5C: Ollandia – Netersel
Na een weekje rust mag Ollandia zondag de veters weer strikken. Met deze verplichte rust viel Ollandia van de kop weer terug naar de vierde plek achter koploper Netersel. Het dorpje dat een van de acht zaligheden is won zondag van De Bocht’80 met 3-0. Leuk duel waar de winnaar hoogstwaarschijnlijk de koppositie inneemt of handhaaft. Om 14.30 uur wordt er begonnen op Sportpark Ekkerzicht in Olland.

Blauw Geel verloor onterecht van OFC.