Afbeelding

‘We weten precies wat we aan elkaar hebben’

Carnaval

VEGHEL | Marco Tielemans is al meer dan vier jaar lid van de Technische Commissie (TC) van de Kuussegatters. Hij kent de fijne kneepjes van het vak en helpt mee met de op- en afbouw van carnavalsevenementen. Het eerste grote evenement op de planning zijn de Hofzittingen op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 november in de Koekbouw Veghel.

“Als TC zijn wij geheel ondersteunend aan de carnavalsvereniging. We organiseren zelf geen activiteiten of evenementen. We worden opgeroepen door andere commissies om te helpen daar waar nodig. En als ze ons opbellen, dan staan wij graag voor onze mede-carnavalvierders klaar. Wij zijn als Technische Commissie leden al heel lang bij elkaar. Dat is fijn want daardoor weten we precies wat we aan elkaar hebben”, aldus voorzitter Marco.
Dit jaar is de programmering van de Hofzittingen anders dan voorgaande jaren. “We zagen natuurlijk al langer aankomen dat het World Cup Driebanden het weekend vóór de Hofzittingen in de Koekbouw is. Dat betekent automatisch dat wij de Hofzitting pas later kunnen opbouwen dan we gewend zijn”, vertelt Marco. De knoop werd definitief doorgehakt en de donderdagavondzitting werd geschrapt. 

Krap
“Het wordt krap met opbouwen van de Hofzittingen, maar met onze vaste groep vrijwilligers gaat het zeker lukken. Onze vrijwilligers werken overdag, dus we zijn echt aangewezen op de avonduren. Wat ons dit jaar een hoop tijd scheelt, is onze nieuwe trailer. We hebben van Robert van der Meijden (Prins Robert d’n Twidde) een dichte oplegger in bruikleen gekregen voor de opslag en vervoer van onze spullen. Daar zijn we heel blij mee. Met deze nieuwe trailer hoeven we maar één keer van de opslag bij MBI naar de Koekbouw te rijden. Daardoor hebben we meer mensen over die bij de Koekbouw kunnen helpen met op- en afbouwen. Het gaat dus helemaal goed komen, we hebben er zin in”, sluit Marco af.

Kaarten
Kaartverkoop via: www.kuussegatters.nl. Kaarten kosten voor vrijdag en zaterdag 22 euro.