'Probleem van oneerlijke handel is de wereld nog lang niet uit'

Vervolg van de voorpagina:
Van Asseldonk is trots op wat de Wereldwinkel heeft bereikt. “We hebben fairtrade op de kaart gezet. In iedere supermarkt kom je tegenwoordig fairtradeproducten tegen. De Wereldwinkel heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Bij ons heeft de consument altijd de eerlijke prijs betaald. Elk product is met zorg en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Bovendien ging de opbrengst zo veel als mogelijk rechtstreeks naar de producent.”

'Nieuwe beweging'
Volgens Van Asseldonk is het nu de beurt aan andere partijen om de handschoen op te pakken. “Het probleem van oneerlijke handel is de wereld nog lang niet uit. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de textielindustrie. Wij kunnen shirtjes kopen van drie euro. Dat kan natuurlijk nooit.” Ze heeft er vertrouwen in dat er genoeg aandacht blijft bestaan voor fairtrade. “Het zou mij niet verbazen als er een nieuwe beweging ontstaat. Het onderwerp blijft actueel. Het is nu tijd voor anderen. Uiteraard dragen wij alle initiatieven voor eerlijke handel een warm hart toe."
De opheffingsverkoop, met kortingen tot 50 procent, start dinsdag 2 november in de winkel aan de Meijerijgaarde 35. De Wereldwinkel Veghel sluit op 31 december definitief haar deuren.