Duel uit de wedstrijd HSC’21 – Blauw Geel’38/Jumbo.
Duel uit de wedstrijd HSC’21 – Blauw Geel’38/Jumbo. Foto:

Regio amateurvoetbal

REGIO | Nou dat was me het weekend wel. Supportersrellen bij de Schijndelse ‘El Clasico’ Avanti’31 – Schijndel. Blauw Geel’38/Jumbo verloor voor de derde maal op rij met wederom een rode kaart. Rhode verloor eveneens en het was Erp dat Rhode nog dieper in het rechterrijtje duwde. En dan RKVV Keldonk dat voor het beslechten van de ‘burenruzie’ naar Boerdonk afreisde en met drie punten terugkeerde. 

Door: Peter Kuijpers.

Blauw Geel’38/Jumbo leek op het punt te staan om een driepunter te gaan realiseren in Haaksbergen bij HSC’21. Echter toen viel de rode kaart voor Ben van den Nieuwenhof en kantelde de wedstrijd naar een 4-2 verlies. Blauw Geel’38/Jumbo is volgende week vrij en kan de wonden likken. Aan nieuwe doelman Joran van Zutphen lag het in ieder geval niet. Over twee weken, op 7 november, spelen de Veghelaren thuis tegen Hollandia eveneens een lotgenoot uit het rechterrijtje.

1C: Alverna – Rhode/VSB
De getrouwen uit Rhode zullen zich na de 5-1 nederlaag thuis tegen Erp eens achter de oren gekrabbeld hebben. Na de 7-0 bij Best Vooruit en de 0-4 thuis tegen Nemelaer, nu de oorvijg van Erp met 5-1 wat het doelsaldo op 2-20 brengt. Veel werk aan de winkel voor trainer Hans Lathouwers die de vorig jaar in maart de ontslagen John Meijs opvolgde. Meijs, die wegens slechte resultaten zijn congé kreeg op De Neul. Rhode werd toen ‘gered’ door het coronavirus. Zondag naar Alverna in Wijchen dat vermoedelijk handenwrijvend de Rhodenaren zal ontvangen.

1C: Erp – FC Eindhoven
Erp sloot het weekend af met een klinkende 1-5 zege bij Rhode. Nu zou dit een slecht referentiekader zijn om je rijk te rekenen voor zondag tegen Eindhoven. De Eindhovenaren gingen thuis met 0-1 onderuit tegen medekoploper EFC. FC Eindhoven is een goed team met veel voetbal. Erp mag zich daarin vastbijten zondag waar om 14.00 uur scheidsrechter Lars Meijer uit Den Bosch fluit voor aanvang.

2F: Olympia’18 – Heeswijk
Met één puntje moesten de Balledonkers zondag genoegen nemen in de derby met EVVC. Wellicht wat hoger ingecalculeerd omdat EVVC nog puntloos was. Dat viel anders uit tegen de fel van zich afbijtende Vinkelaren. Zondag reist Heeswijk af naar topploeg Olympia’18 dat virtueel in de top 3 staat. Stevige kost waar op Sportpark Pelzer de bal om 14.30 uur gaat rollen.

3C: Avanti’31 – SCG’18
Afgelopen zondag verloor Avanti’31 met 0-1 van Schijndel. De wedstrijd werd 20 minuten onderbroken naar aanleiding van schermutselingen tussen de twee supportersgroepen. Uiteindelijk miste Avanti’31 dé gelegenheid om de stand gelijk te trekken door een strafschop te missen. Zondag komt SCG’18 uit Sint-Michielsgestel naar De Molenheide. De aftrap is om 14.00 uur.

3C: Alem – Schijndel/DeWit
Voor Schijndel opnieuw een treffen met een team uit de top 3 in dit geval de koploper. Het Gelderse Alem is een dorpje aan de Maas met 650 inwoners die elkaar van haver tot gort kennen. Toch is dit clubje koploper. Schijndel kan zaken doen als het winnend van de Maasdijk weet weg te komen. Om 14.30 uur maakt de bal zijn eerste omwentelingen.

3D: Reusel Sport – Nijnsel/TVE
Na vier nederlagen kwam er zondag het eerste puntje voor Nijnsel. Tegen SV Budel werd het een 2-2 gelijkspel. Zondag naar Reusel dat net als Nijnsel laag in het rechterrijtje bivakkeert. Het zou voor het team een leuke opsteker zijn als daar drie punten bemachtigd worden. Om 14.30 uur gaat de bal rollen op Sportpark Den Hoek in Reusel.

4F: WEC – Mariahout
WEC kijkt terug op een goed duel met koploper Acht. Weliswaar nul punten maar toch was trainer Henry van Wanrooy tevreden. WEC krijgt de komende drie wedstrijden Mariahout, Tivoli en VOW teams waar de punten tegen moeten worden gepakt. Te beginnen zondag als Mariahout naar Wijbosch afreist. Op klassieke tijd van 14.30 uur wordt er afgetrapt op De Glorie.

4F: DOSL – VOW
Eindelijk daar was-ie dan de eerste zege deze competitie van VOW. ELI uit Lieshout werd met 3-0 verslagen. Trainer Patrick Cissen was redelijk tevreden met het resultaat tegen deze kwalitatieve tegenstander. Zondag naar Leende tegen DOSL dat met Martijn Bax een bepalende sterke speler op de nummer tien positie heeft. Alle trainers die we spreken bevestigen dat. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Groote Speel.

4F: Woenselse Boys – Boskant
Trainer Peter van der Heijden hield er een slecht humeur aan zondag over na het verloren duel tegen DOSL. De trainer sprak harde woorden die er niet om logen. De trein dendert voort en zondag wacht middenmoter Woenselse Boys dat één puntje meer heeft dan Boskant. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Woensel.

4H: Gassel – SCMH
Een kleine maar nuttige 2-1 winst zondag op NLC’03. Zondag naar het nog puntloze Gassel. Daar kan je als team alleen verliezen en elk punt minder dan drie kunnen als verlies geduid worden. Om 14.30 uur is er de aftrap in Gassel.

4H: Cito – Vorstenbossche Boys
De boys uit Vorstenbosch laten de laatste wedstrijden goed van zich horen. Zondag werd het een overwinning bij rode lantaarndrager Gassel. Cito is de gedoodverfde kampioenskandidaat met verschillende Veghelaren in het team met Turkse roots. Cito is nog ongeslagen. Om 14.30 uur is de aftrap op Sportpark De Rooijen in Oss.

5E: RKVV Keldonk – SC DWSH’18
Een prima uitslag van Keldonk zondag bij buurtje Boerdonk. Zondag komt koploper SC DWSH’18 uit Wilbertoord. Een mooie tegenstander waar trainer Ruud Fleskens vast een plannetje voor zal bedenken. Geen whiteboards vol met pennenstrepen, nee gewoon iets simpels. Om 14.30 gaat op De Koulberg de bal rollen.

5E: MVC – Boerdonk
Ongetwijfeld een tegenvaller voor Boerdonk de nederlaag zondag thuis in de klassieker en derby tegen RKVV Keldonk. Een verdiende winst was de consensus tussen beide trainers. MVC is geen kleintje en staat dik in het linkerrijtje. Om 14.00 uur is de aftrap op Sportpark de Smagt in De Mortel.

5C: LSV - Ollandia
En plots zakten de Ollanders weer terug op de ranglijst na het verlies thuis tegen Netersel. Daar hoeft Ollandia zich niet voor te schamen want Netersel is de afgescheiden koploper. Zondag gaat de reis naar Lennisheuvel in Boxtel. Twee puntjes meer heeft Ollandia voor het open duel dat om 14.30 uur van start gaat.

De wedstrijd Avanti’31 – Schijndel werd ontsierd door het publiek.