Veghelaar in bestuur waterschap

VEGHEL | Veghelaar Wouter-Jan Oosten is toegetreden tot het algemeen bestuur van waterschap Aa en Maas. Hij volgt bij Water Natuurlijk Francis van Zandbrink op omdat zij verhuist en het werkgebied van het waterschap verlaat. Sinds de verkiezingen van 2019 stond Wouter-Jan Oosten als eerste opvolger op de kieslijst van Water Natuurlijk. Die partij, met zeven zetels de grootste in het algemeen bestuur, zet zich in voor natuur, landschap en recreatie.

De 44-jarige Oosten is opgeleid als jurist en bestuurskundige. Hij was meer dan tien jaar de griffier van de voormalige gemeente Veghel. 

En hij is al jaren op de achtergrond actief bij D66 en Water Natuurlijk. 

Grote plannen
We vroegen wat hem drijft om de zetel in te nemen voor iets meer dan het jaar dat over is van de bestuursperiode. "In deze bestuursperiode is inderdaad al veel gedaan. Het algemeen bestuur voltooit nu het waterbeheerplan 2022-2027. Maar als dat op papier staat, blijft het belangrijk om aandacht te geven aan hoe de grote plannen uitgevoerd worden. Met opgaven zoals het herstel van waterkwaliteit, landschap en biodiversiteit, de klimaatverandering en de verduurzaming van de landbouw blijft er grote urgentie. Ik help graag om daar de aandacht op vast te houden."