Tijdens de Pietendag in het centrum is er van alles te doen.
Tijdens de Pietendag in het centrum is er van alles te doen. Foto:

Pieten-gezelligheid in Pietenburo en centrum Veghel

VEGHEL | Ze hadden gehoopt hun deuren wagenwijd open te zetten om piet en kind zoals vanouds te verwelkomen en te laten zien hoe mooi het pietenburo geworden is. Uit veiligheidsoverwegingen gaan deze deuren dit jaar nog niet wagenwijd open. Maar stichting Pietenburo Veghel weet zoals altijd weer om te denken en piet en kind toch een pietenmoment te schenken.

Dré den Ouden en zijn team van Stichting Pietenburo Veghel hebben enorm hard gewerkt om het pietenburo toegankelijk te maken voor piet en kind. Trots geeft hij een rondleiding door de bijzondere ruimtes waarin pieten verblijven. 


'De pieten maken er een bijzonder en magisch momentje van'



Broadway
Van de retrokamer waar opa Piet verblijft naar de tuinkamer waar de vrolijk tsjilpende vogeltjes je verwelkomen. Je oren worden verwend door muziek uit voorbije jaren in de muziekkamer. Het nodigt uit tot bewegen. Stil blijven staan kan bijna niet. “Geen probleem”, volgens Dré. Hij gaat ons voor naar een deur waarop Broadway staat. “Weet je nog?”, vraagt hij terwijl hij de deur opent. Hij vervolgt: "Heerlijk dansen op muziek in een kamer waar je later nog over droomt. Denk Broadway en stel je eens voor hoe pieten en kinderen van jong tot oud hun moves vertonen. Het kan."
Helaas dit jaar niet voor iedereen, maar wel voor een groot aantal kinderen uit Veghel en omgeving en hun meester of juf. Zij gaven gehoor aan de uitnodiging om samen het pietenburo te bezoeken. Stichting Pietenburo is blij dat ze alle plekjes die ze hadden om schoolklassen te verwelkomen hebben kunnen vergeven. "Is het niet gelukt om met je klas langs te mogen komen dan is er nog geen piet overboord. Net zoals afgelopen jaar mag je videobellen met de pieten van het pietenburo en krijg je een rondleiding door deze bijzondere plek vol pepernoten, pakjes, muziek, techniek, magie en pieten. Met persoonlijke aandacht voor ieder kind maken de pieten er een bijzonder en magisch momentje van", legt Monique Robben van het pietenburo uit.

Magisch moment
Trots is Dré ook op de samenwerking met anderen. Vorig jaar was er een prettige samenwerking met de ondernemers op de Noordkade. Dit jaar vind je de pieten van het pietenburo op de zaterdagen 27 november en 4 december in het centrum van Veghel. Afgelopen zaterdag waren ze ook actief in het Veghelse centrum. Met allerlei gezellige activiteiten maken zij er in samenwerking met de ondernemers van het centrum gezellige dagen in Sinterklaassfeer van.
Wil je de pieten ontmoeten? Kom dan op zaterdag 27 november of 4 december naar het centrum in Veghel.Van 12.00 uur tot 17.00 is het daar een gezellige pietenboel.
Wil je videobellen met het pietenburo? Een bijzonder, persoonlijk en magisch moment met de pieten kun je plannen op www.pietenburo.nl onder het kopje ‘Bellen met piet’ door het aanmeldformulier in te vullen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding