De reservebank van Blauw Geel zat er vrolijk bij met de winst op JOS Watergraafsmeer.
De reservebank van Blauw Geel zat er vrolijk bij met de winst op JOS Watergraafsmeer. Foto:

Regio voetbaloverzicht

REGIO | Corona was vermoedelijk wel het meest gebruikte woord in het afgelopen voetbalweekend. Mistroostige aanblikken van lege tribunes, maar wel goed gevulde sportkantine stonden haaks op elkaar. Veel afgelastingen met als reden corona besmettingen die de competitiegang frustreren. We geloven in de oprechtheid van de mens en club is de uitspraak van veel trainers en bestuursleden van clubs die we spreken. Maar dat er maatregelen moeten komen vanuit de KNVB is klip-en-klaar. 

Door: Peter Kuijpers.

Blauw Geel’38/Jumbo won overtuigend van het bezoekende JOS Watergraafsmeer. Het bekende Amsterdamse Ruud Krol of Danny de Munk taaltje heerste op het Prins Willem Alexander Sportpark. Aardige mensen overigens in clubkostuum die zich vergaapte aan de accommodatie van de club. Voetballend was Blauw Geel’38 tegenstander JOS Watergraafsmeer de baas en won met 3-1. Ben van den Nieuwenhof en Niels Wouters scoorden voor rust, na rust was het Migiel Zeller die met zijn kopbal de 3-1 eindstand bepaalde. Raven Bergwijn redde de eer voor de bezoekers. Zondag speelt Blauw Geel’38 uit bij DEM in Beverwijk.

1C: Berghem Sport – Rhode
De wedstrijd Rhode – FC Eindhoven werd een corona afgelasting. Een blik op standenlijst ziet er voor de club van De Neul onheilspellend uit. Samen met NEC hebben we hier de twee lelijke eendjes uit de eerste klasse bij de vleugels. Zondag gaat de reis naar Berghem Sport uit Berghem. Op De Koppelsteeg in Berghem wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

1C: Best Vooruit – Erp
De wedstrijd Erp – NEC ging eveneens niet door. Zondag speelt Erp uit bij Best Vooruit waar bij winst de Erpenaren Best Vooruit virtueel passeren. Goed bericht van spits Emiel van der Sanden die na de winterstop weer hoopt aan te sluiten bij de selectie van trainer Jurgen van Wanrooij.

2F: Heeswijk – DAW Schaijk
Woensdag verloor Heeswijk op het kunstgrasveld met 0-1 van Volkel. Zondag werd het bij Helvoirt een 1-1 gelijkspel. Trainer Theo van Lieshout baalde vooral van de gemiste kansen tegen Volkel. Zondag uit naar kampioenskandidaat DAW Schaijk dat zich lelijk bij de neus liet nemen door onderdeurtje Vianen vooruit. Gezien de stand op de ranglijst is DAW favoriet, maar ja, bij Heeswijk weet je het maar nooit. Om 14.30 uur gaat de bal rollen op Balledonk.

3C: Avanti’31 – Alem
Alem aan de Maas, het pittoreske dorp kent slechts 655 inwoners. Avanti’31 heeft vast meer leden. Maar zoals we gewend zijn presteert Alem altijd bovenmatig. Ook nu staat de ploeg in het linkerrijtje. Toch mag virtuele koploper Avanti’31 alleen met drie punten de soundblaster volledig openzetten na afloop. Donderdag haalt Avanti’31 eerst nog in bij Margriet om 20.15 uur. Zondag wordt er om 14.00 uur begonnen op Sportpark Molenheide.

3C: FC Schadewijk – Schijndel/DeWit
Eigenlijk zijn velen waaronder deze redactie enorm verbaasd over het presteren van de Ossenaren. Na twee (corona) seizoenen meedoen om het kampioenschap staan ze nu, met nagenoeg hetzelfde team, op een schamele 12e plek. Dus Schijndel is gewaarschuwd. Om 14.30 uur wordt er op Sportpark De Neervelden gefloten voor aanvang.

3D: Hoogerloon – Nijnsel/TVE
Zondag op eigen veld moest de gifbeker voor Nijnsel/TVE tot op de bodem leeg. Met een stevige zevenklapper ging het team van trainer Carlo Vorstenbosch de ‘bietenbrug’ op en verloor met 0-7. Zondag naar Hoogeloon uit de top 3 die ongetwijfeld al handenwrijvend zich opmaken voor de mannen uit Nijnsel. Op Sportpark De Roetwijer wordt om 14.30 begonnen. En zoals Nijnsel op de eigen website schreef: De bal is rond.

4F: WEC - Avesteyn
Avesteyn had een rotdag. Het werd winnaar van periode 1, maar speelde gelijk en verloor Lars van Lee met een zware blessure. Een domper. Zondag naar WEC dat een puntje schraapte bij Woenselse Boys. De bezoekers zijn hier torenhoog favoriet, maar WEC blijft WEC. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Glorie.

4F: VOW – Mariahout
De ploeg van trainer Patrick Cissen ging tegen competitie tweede Acht pas in de 88ste minuut onderuit. Normaal zondag veel fietsverkeer tussen Mariahout en Zijtaart voor deze derby, maar nu niet. De twee teams staan punt gelijk en is het alleen al om die reden een open wedstrijd zoals dat dan heet. Op de Vonders wordt er om 14.30 uur begonnen.

4F: Tivoli – Boskant
Tivoli is zeker geen hoogvlieger maar om nu te zeggen dat Boskant daar absoluut drie punten moet halen gaat deze redactie te ver. Op Sportpark De Heihoef maakt om 14.30 uur de bal zijn eerste omwentelingen.

4H: Achilles Reek – Vorstenbossche Boys
Met een keurig 3-0 overwinning van de Vorstenbossche Boys op de eigen Bergakkers verstevigde het team zich vaster in het linkerrijtje. Zondag naar Reek waar Achilles Reek virtueel een puntje boven het team uit Vorstenbosch staat. Mooi affiche in een klasse waar koploper Cito maar blijft winnen. Om 14.30 uur gaat het van acquit in Reek.

4H: SIOL – SCMH
Onderling verschillen ze niet zoveel de twee kemphanen voor komende zondag. In een programma van afgelopen zondag waar maar liefst vier wedstrijden niet door gingen. SIOL speelde wel en verloor met 3-0 in Vorstenbosch. SCMH moest de kracht van SES ervaren en verloor met 1-3. Mooi duel dus op De Groenendijkse Kampen in Cuijk, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

5E: Astrantia – RKVV Keldonk
Twee klassieke middenmoters zien elkaar zondag in Middelaar. Keldonk won zondag met 3-1 thuis van Odiliapeel. Een hoofdrol was er weggelegd voor Duane Villanueva die met twee doelpunten belangrijk was. Astrantia won met 0-3 bij FC Uden. De aftrap op De Heikant is om 14.30 uur.

5E: Boerdonk – VCA
De trainerswissel heeft Boerdonk niet veel opgeleverd. Zondag ging Boerdonk met nieuwe trainer Johan Strouken met 4-0 onderuit bij Elsendorp. Nou zou het flauw zijn Strouken daarvoor te beoordelen. De Limburger had eerder Boerdonk succesvol onder zijn hoede. Zondag komt laagvlieger VCA wie weet dat dit de eerste seizoenzege brengt voor de geplaagde formatie. Op de Kerveheester wordt er om 14.30 uur begonnen.

5C: Ollandia - SVSOS
Ollandia kwam zondag in de derby met Irene in Gemonde niet tot winst. Het werd een puntenverdeling. Na de 1-0 achterstand bij Irene kwam Ollandia alsnog gelijk. Een mager resultaat vond ook trainer Mayk van Driel. Zondag komt uit Biest-Houtakker SVSOS dat twee puntjes minder heeft dan de Ollanders. Om 14.30 uur gaat de bal rollen.

Avesteyn trainer Hugo van de Sande heeft zorgen na wegvallen Lars van Lee.