George Jentjens en Herman Molenaar tekenen de contracten, Vermeulen kijkt toe.
George Jentjens en Herman Molenaar tekenen de contracten, Vermeulen kijkt toe. Foto: Ad van de Graaf

Vanderlande verbindt zich weer aan De Blauwe Kei: ‘Het is een uithangbord voor Veghel én Meierijstad’

Algemeen

VEGHEL | Vanderlande heeft zich voor de komende drie seizoenen verbonden aan theater De Blauwe Kei. Herman Molenaar, CFO van het Veghelse bedrijf, en George Jentjens, voorzitter van het bestuur van de Stichting Culturele Belangen Veghel en omstreken, tekenden afgelopen maandag de contracten. Harry Vermeulen, directeur van het Veghelse theater op de Noordkade, is verguld met de overeenkomt: “In deze rare tijden voelen wij ons enorm gesteund.”

Jentjens laat weten dat de Stichting Culturele Belangen Veghel en omstreken en De Blauwe Kei samen als doel hebben gesteld dat ze binnen vijf jaar het meest mensvriendelijke en creatieve theater van Nederland wil zijn. Daarbij is financiële steun vanuit het bedrijfsleven onmisbaar. “Het meest mensvriendelijke theater houdt in dat de bezoekers uitermate tevreden zijn over de behandeling in en om het theater. Datzelfde geldt voor de mensen die komen optreden. Het meest creatieve theater heeft alles te maken met het aanbieden van creatieve producties. Daarbij kan de Noordkade een grote rol spelen. De mogelijkheden zijn daar eindeloos”, licht Jentjens toe. Vanderlande is één van de sponsoren die zich hebben verenigd in de Stichting Culturele Belangen Veghel en omstreken, de sponsorstichting die dingen mogelijk maakt die het theater op eigen kracht niet zou kunnen bekostigen. “Het gaat dan veelal om extra’s in programmering, publieksfaciliteiten, backstage- en theater technische faciliteiten”, legt Vermeulen uit. 


Wilco van de Veerdonk snijdt de taart aan.

Naast Vanderlande participeren ook Rabobank Uden Veghel, Nagtzaam Accountants, Bierens Incasso Advocaten, Sligro, Jumbo Supermarkten B.V. Bouwbedrijf Van de Ven, Bek en LA | Architecten Ingenieurs in de sponsorstichting.

‘Werken, wonen en leven’
Molenaar en Jentjens zijn het erover eens dat mooie recreatievoorzieningen ervoor kunnen zorgen dat werknemers van bedrijven zich in Meierijstad vestigen. “Een goed theater hoort daar gewoon bij”, vindt Molenaar. Hij vervolgt: “Het gaat om werken, wonen en leven. In die volgorde. Zonder werken is er geen welvaart en welzijn. Er moeten bedrijven zijn zodat er werk is. Die werknemers moeten ergens wonen. Als je niet in Veghel en omstreken kan wonen dan kom je hier ook niet naartoe. En tot slot heb je het aspect leven. Er moet wel iets te doen zijn. Daarom is een mooi theater van belang. De Blauwe Kei is een groot uithangbord voor Veghel én Meierijstad.”

No-brainer
Molenaar, die samen met Wilco van de Veerdonk en Astrid van Druten de contacten met De Blauwe Kei onderhoudt, laat weten dat het een no-brainer is geweest om het contract met De Blauwe Kei te verlengen. Sinds 2012 is Vanderlande verbonden aan het Veghelse theater. “We moeten duurzaam worden, als in CO2-neutraal en circulair. Dat betekent dat we zo min mogelijk moeten bewegen en als we ons verplaatsen doen we dat op een groene manier. Elke beweging die je maakt in woon-werkverkeer is er eentje te veel. Mensen moeten dus in onze regio komen wonen. Alleen dat moeten ze wel willen. Een theater hoort bij een goed vestigings- en woonklimaat.”


Bloemen voor Herman Molenaar.

Coronaperikelen
Voor Vermeulen, directeur van De Blauwe Kei, is het een lichtpuntje in moeilijke tijden. Sinds zondag mag hij na 17.00 uur geen bezoekers meer ontvangen in het theater. “We krijgen klap op klap. Daarom is het voor ons heel belangrijk dat trouwe sponsoren zoals Vanderlande ons blijven steunen. Daar zijn we dan ook erg blij mee, want het is niet vanzelfsprekend. Zeker niet met al de coronaperikelen, maar wij kijken over de horizon heen. Ook corona gaat een keer weg en dan is het fijn om gesteund te worden in onze toekomstplannen”, sluit Vermeulen af.

Afbeelding
Afbeelding
Wilco van de Veerdonk snijdt de taart aan.
Afbeelding