George Jentjens en Herman Molenaar tekenen de contracten, Vermeulen kijkt toe.
George Jentjens en Herman Molenaar tekenen de contracten, Vermeulen kijkt toe. Foto: Ad van de Graaf

'De Blauwe Kei is uithangbord voor Veghel én Meierijstad'

Vervolg van de voorpagina:
Molenaar: "Die werknemers moeten ergens wonen. Als je niet in Veghel en omstreken kan wonen dan kom je hier ook niet naartoe. En tot slot heb je het aspect leven. Er moet wel iets te doen zijn. Daarom is een mooi theater van belang. De Blauwe Kei is een groot uithangbord voor Veghel én Meierijstad.”

No-brainer
Molenaar, die samen met Wilco van de Veerdonk en Astrid van Druten de contacten met De Blauwe Kei onderhoudt, laat weten dat het een no-brainer is geweest om het contract met De Blauwe Kei te verlengen. Sinds 2012 is Vanderlande verbonden aan het Veghelse theater. “We moeten duurzaam worden, als in CO2-neutraal en circulair. Dat betekent dat we zo min mogelijk moeten bewegen en als we ons verplaatsen doen we dat op een groene manier. Elke beweging die je maakt in woon-werkverkeer is er eentje te veel. Mensen moeten dus in onze regio komen wonen. Alleen dat moeten ze wel willen. Een theater hoort bij een goed vestigings- en woonklimaat.”

Coronaperikelen
Voor Vermeulen, directeur van De Blauwe Kei, is het een lichtpuntje in moeilijke tijden. Sinds zondag mag hij na 17.00 uur geen bezoekers meer ontvangen in het theater. "We krijgen klap op klap. Daarom is het voor ons heel belangrijk dat trouwe sponsoren zoals Vanderlande ons blijven steunen. Daar zijn we dan ook erg blij mee, want het is niet vanzelfsprekend. Zeker niet met al de coronaperikelen, maar wij kijken over de horizon heen. Ook corona gaat een keer weg en dan is het fijn om gesteund te worden in onze toekomstplannen”, sluit Vermeulen af.