TWOWORK is opgericht door Emiel Barten (uiterst links) en Ingrid Bronkhorst (uiterst rechts).
TWOWORK is opgericht door Emiel Barten (uiterst links) en Ingrid Bronkhorst (uiterst rechts).

Bij TwoWork brengen ze omgevingen tot leven

Algemeen

Sfeer, functie en beleving combineren in inspirerende, duurzame en verrassende interieurs. Dat is wat TwoWork voor bedrijven, organisaties, scholen en woningen doet. Het bedrijf is gevestigd aan het Heilig Hartplein in Veghel en wordt gerund door Veghelaar Emiel Barten en Ingrid Bronkhorst. De projecten van TwoWork verspreiden zich over het hele land. Ook in Meierijstad zijn ze actief, maar als het aan Emiel en Ingrid ligt wordt dat alleen maar meer.

Het interieuratelier aan het Heilig Hartplein in Veghel ademt sfeer. In de hippe koffiecorner staat Emiel te praten met een leverancier. Ingrid is druk bezig achter haar computer. Niet veel later komt er een klant binnen. “Die komt een paar stoelen halen. Af en toe komen hier wel eens mensen binnen die denken dat wij een winkel zijn. Dat is echter niet zo. In ons interieuratelier doe je inspiratie op en vertellen wij alles over de mogelijkheden”, vertelt Emiel terwijl hij naar de vergaderruimte loopt. Emiel en Ingrid hebben hun sporen in het interieurwereldje allang verdiend. Meer dan 25 jaar zijn beiden al met veel plezier actief in de meubelindustrie. Met de verhuizing in 2017 naar Veghel kwam er voor beiden een droom uit. De droom van een eigen bedrijf en de vrijheid om creatief met alle mogelijke merken aan de slag te gaan was allesbepalend voor het tweetal. Vier jaar later is TwoWork uitgegroeid tot een groot en succesvol interieurbedrijf met projecten in heel Nederland. Samen met WIM creative agency uit Veghel heeft TwoWork onlangs een volgende stap gezet: een gloednieuwe marketingcampagne. De website, belettering, het logo en het atelier is allemaal vernieuwd. Daarmee zijn Emiel en Ingrid klaar voor de toekomst. “Ons doel is om elke dag beter te worden. Met WIM creative agency zetten we een volgende stap. Het niveau gaat weer verder omhoog”, vertellen ze.

Meierijstad
TwoWork is actief door het hele land. Van advies tot oplevering, en alles er tussenin, verzorgt TwoWork de inrichting van kantoren, bedrijfsrestaurants, scholen, overheidsinstellingen en organisaties op het gebied van zorg, cultuur en ontspanning. Emiel: “We draaien projecten van Venlo tot Den Haag en van Arnhem tot Amsterdam. We rijden overal naartoe. Toch zou ik het leuk vinden om nog meer hier in de buurt te doen.” Het is overigens niet zo dat TwoWork niks doet in de regio. “Integendeel zelfs”, begint Ingrid. “Onlangs hebben we onder andere het nieuwe hoofdkantoor van Theiner ICT en Cobri Logistics ingericht en hebben we een creatief voorstel voor BRAGO Luchttechniek en Preza Poorten gemaakt. We krijgen in Meierijstad steeds meer naam.”

‘Fijne samenwerking’
Uiteindelijk heeft dat natuurlijk te maken met het leveren van kwaliteit. Bij Theiner ICT zijn ze zeer te spreken over de werkwijze van TwoWork. “We hebben er bijna geen omkijken naar gehad. TwoWork heeft onze wensen en eisen vertaald in een eigentijdse en stimulerende werkomgeving. Wij blikken terug op een fijne en zeer geslaagde samenwerking”, aldus Willem Theiner. Emiel knikt: “Samenwerking staat voorop. De klant wordt altijd meegenomen in het proces. Dat doen we met korte lijnen, helder en transparant.” Ingrid vult aan: “Het DNA van het bedrijf moet behouden blijven. We laten in alle fasen zien wat we doen, overleggen over de juiste aanpak en richting en gaan pas verder als er akkoord is.” TwoWork zorgt daarbij voor budgetbewaking, begrotingen, controle, oplevering en nazorg. De grote van de ruimte en het budget maken niet uit.

Wedstrijd
De mogelijkheden bij TwoWork zijn omvangrijk. Of het nu een compleet traject van interieurontwerp is, een ontwerp samen met een architect of een zoektocht naar die ontbrekende eyecatcher in je woonkamer. TwoWork lost het op. “Het komt vaak voor dat een architect een concept bedenkt en dat vertalen wij dan in producten. Een groot voordeel voor ons is dat we merk-onafhankelijk zijn.” Maar het liefst bedenken ze het hele concept zelf. “Dan zitten we het sterkst in de wedstrijd”, vindt Emiel. “Ons hart klopt voor interieurs. Omgevingen tot leven brengen is wat we doen. Daar vertalen we wensen, behoeftes en dromen naar een tastbaar geheel. We creëren sferen waar mensen zich op hun gemak voelen en door geïnspireerd raken. Fascineren door omgevingen naar een hoger plan te tillen waardoor leven, leren en werken alle plek krijgen om zich succesvol te ontplooien.” Ingrid: “Hoe klein of groot het vraagstuk ook is. Binnen elke prijsklasse kunnen we de klant helpen en verrassen. Dat kan dus met één product of een compleet concept. Je kan bij ons terecht voor totaalconcepten, maar ook voor design meubilair, een los advies, een interieurontwerp of de inrichting van bijvoorbeeld een kantoor, praktijkruimte of bedrijfsrestaurant.” 


TWOWORK is opgericht door Ingrid Bronkhorst en Emiel Barten.

Daarbij proberen Ingrid en Emiel altijd de verwachtingen te overtreffen. Emiel vervolgt: “We proberen altijd een verrassingselement in te bouwen. Dat de klant denkt van ‘wauw, dat had ik niet verwacht’. Dat verrassingselement is onze uitdaging.” Bij het ontwerpen van de omgeving houdt TwoWork rekening met veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en ergonomische aspecten. “Zo hebben we aandacht voor de kwaliteit van het binnenklimaat, de akoestiek, de brandveiligheid, het gebruik van audiovisuele middelen en het bewaken van het budget”, aldus Ingrid.

Totaalconcept
Een goed voorbeeld van zo’n totaalconcept wat TwoWork voor haar rekening heeft genomen, is het nieuwe kantoor van Uitgeverij Zwijsen in Tilburg. Uitgeverij Zwijsen gaat begin volgend jaar verhuizen naar een nieuw gebouw. Zij komen op de vierde verdieping van MindLabs in Tilburg. MindLabs is een broedplaats voor innovatie en ondernemerschap in het hart van de Spoorzone en wordt in opdracht van de gemeente Tilburg en Fontys Hogescholen gerealiseerd naar het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. Ingrid vertelt hoe ze te werk zijn gegaan: “We zijn in 2019 met een werkgroep van verschillende afdelingen in gesprek gegaan. TwoWork heeft een eerste ontwerp gebaseerd op de wensen en behoeftes van de werknemers welke naar voren zijn gekomen. Echter door de gedwongen thuiswerksituatie  is de behoefte van de klant veranderd van vooral een eigen werkplek, en veel kastruimte, naar een werksituatie die draait op ontmoeten. Zowel fysiek als digitaal ontmoeten. We zijn voor het ontwerp nu aangekomen in de eindfase, we begeleiden de klant om alles goed te laten verlopen door de contacten te onderhouden met de gemeente, aannemer en hoofdarchitect Ector Hoogstad. Alles gaat in overleg.” Volgens Emiel komt alles in dit project samen. “Van advies tot realisatie. Volgens ons is het van levensbelang dat de 120 mensen die er werken zich er wel prettig moeten voelen. Het moet voelen als hun eigen huiskamer cq werkplek.” In het hele proces wordt de klant volledig ontzorgd. Als iets niet vlekkeloos verloopt dan wordt dat door TwoWork direct opgelost, de schuldvraag komt later. Naast bedrijven, organisaties en scholen kan TwoWork ook betrokken worden bij (nieuwbouw)woningen of appartementen. “Voor de nieuwe appartementen in de Hoogstraat hebben wij vijf opties bedacht hoe het appartement ingedeeld kan worden. Dit gieten we in een filmpje waardoor het net lijkt alsof je door het appartement loopt. Een koper kiest vervolgens één van de vijf opties.”

Ambassadeur
Terug naar het interieuratelier aan het Heilig Hartplein. Het is bewust minimalistisch ingericht. De uitstraling is stylish en rustig. Het is overigens geen winkel waar je meteen producten kan meenemen. “Iedereen die hier binnenkomt, moet als ‘ambassadeur’ naar buiten lopen. Dat is ons doel. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in ons interieuratelier om een afspraak te maken”, besluit Ingrid.

TWOWORK is opgericht door Emiel Barten en Ingrid Bronkhorst.
Afbeelding
TWOWORK is opgericht door Emiel Barten (midden) en Ingrid Bronkhorst (rechts).