Vervolg van de voorpagina.

Het verlichten is een initiatief van een groep Udenaren, die vindt dat het mooie gebouw ook in de avond wat meer aandacht verdient. Het idee is dat later ook de glas in loodramen van binnenuit verlicht worden. De verlichting kan dan ook in kleuren kunnen worden aangepast, passend bij de situatie van dat moment.


Schietincident met luchtdrukwapen
bij Udens College

UDEN | Aan de President Kennedylaan in Uden is vrijdagmiddag rond 12.00 uur een leerling van de sector havo/vwo met een luchtdrukwapen in het been geschoten. De leerling is voor een kleine wond op de eerste hulp in het ziekenhuis behandeld.

Het incident gebeurde tijdens een buitengymles op het sportveld van het Udens College. Er is hoogstwaarschijnlijk van buiten het terrein geschoten. De politie kon al snel twee jeugdige verdachten aangehouden. Zij werden door de politie verhoord. Leerlingen van vier klassen waren aanwezig op het sportveld toen het incident gebeurde. De leerlingen en medewerkers zijn uiteraard geschrokken. Een aantal leerlingen is meteen opgevangen door medewerkers van de school, een aantal leerlingen ging naar huis. Op school zijn er professionals beschikbaar voor ondersteuning.