Een voorbeeld van hoe de geluidswal eruit ziet.
Een voorbeeld van hoe de geluidswal eruit ziet. Foto:

'Afval blijft verantwoordelijkheid van de mensen zelf'

Vervolg van de voorpagina. 

"Als je tegen het hekwerk aan staat en je maakt geluid, zal het meer tegenhouden dan wanneer je midden op het Foodcourt staat. Er gaat natuurlijk altijd nog geluid overheen." De geluidswal gaat rond de 48.000 euro kosten, met beplanting erbij komen de kosten uit op zo'n 54.000 euro. Op het moment wordt nog onderzocht hoeveel drempels er op het Foodcourt kunnen worden aangelegd, om het hardrijden en racen in te dammen. "We hopen dat we dit alles voor november van dit jaar kunnen realiseren en oplossen", aldus Prinssen.

Afval
Het vele afval wat op het terrein achterblijft, is volgens de wethouder moeilijker op te lossen. "Ondernemers doen hun best om alles in de omgeving zo schoon mogelijk te houden. Dat doen ze zelf, maar je ziet ook veel andere groeperingen Udenaren met prikkers de rommel opruimen. Je kunt zoveel prullenbakken en vangnetten neer zetten als je wil, maar het blijft uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de mensen zelf."

Nachtsluiting
Er is door de gemeente onderzoek gedaan of het mogelijk is om het Foodcourt in de nacht een aantal uur af te sluiten. "Hier hebben wij met tankstation TinQ gesprekken over gevoerd, omdat dit tankstation 24 uur geopend is", zegt Prinssen. "Zij hebben aangetoond dat er ook 's nachts wel degelijk getankt wordt. We hadden de benzinepomp misschien wel helemaal aan de voorkant moeten leggen, dan hadden we de achterkant af kunnen sluiten. Maar ja, dat is allemaal achteraf."