Afbeelding
Foto:

'Bezwaarschriften tegen beslissingen gedaald'

"Deze week stond nog in het teken van de kermis. Deze is goed verlopen, behalve dat er in de laatste week wat problemen waren met jongeren. Daarover is een extra gesprek gevoerd met de politie. Met wethouder Van Heeswijk heb ik een kijkje mogen nemen in de commandowagen op de kermis. Het geeft een goed gevoel dat op die manier de veiligheid onder controle kon worden gehouden. Vanuit de wagen was er een overzicht over de hele kermis, waardoor er heel direct ingegrepen en geschakeld kon worden wanneer boa's of beveiligers verdachte bewegingen of situaties waarnamen. Ondanks de coronaperikelen was het gelukkig een mooie kermiseditie."

"Ik heb een gesprek gevoerd met wethouder Riny van Rinsum van de gemeente Landerd. Met direct betrokkenen hebben we ons gebogen over het opstellen van het document burgerparticipatie. Vertegenwoordigers van Udenaar de Toekomst, gebiedsplatform en visiegroepen Landerd hebben de laatste hand gelegd aan het nieuwe document van de gemeente Maashorst."

"Met Wim Waama hebben we het jaarverslag besproken van de Onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften, waarvan hij voorzitter is. Deze commissie adviseert ons college over bezwaren die inwoners indienen. Mooi dat ook vorig jaar is het aantal bezwaren weer gedaald is."

"We hebben intern overleg gehad over de herindelingsverkiezingen van november. Uden organiseert deze verkiezingen voor de nieuwe gemeente Maashorst. We gaan er vanuit dat deze ook dan nog in het teken staan van de coronamaatregelen, dus er moet weer behoorlijk wat geregeld worden. Er komen daarnaast nog stembureaus bij, want we organiseren uiteraard ook de verkiezingen in de gemeente Landerd."

"Er vonden selectiegesprekken plaats voor de nieuwe directie van de gemeente Maashorst. Dit heeft geresulteerd in drie nieuwe directeuren. De top van de gemeentelijke organisatie is nu klaar. Na de zomervakantie gaan we kijken hoe de verdere organisatie bemenst gaat worden."