Van Doren Engineers neemt bedrijf uit Deventer over

BOEKEL | Van Doren Engineers (380 medewerkers) en Van Lente Systeemintegratie (170 medewerkers) uit Deventer hebben de krachten gebundeld. “Elkaar ondersteunen, van elkaar leren en die ervaringen inzetten voor onze klanten: dat is de basisgedachte achter deze overname”, vertellen Jos van Doren en Cor de Best. De directeuren van beide familiebedrijven spreken van een perfecte match. “Daarbij behouden we onze gedeelde cultuur, identiteit en kernwaarden: laagdrempelig en informeel.” 

Van Doren Engineers richt zich vanuit zeven locaties in Midden- en Zuid-Nederland op de pijlers elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT. Van Lente Systeemintegratie richt zich vanuit vier locaties in Oost- en Noord-Nederland op de pijlers elektrotechniek, industriële automatisering en gebouwautomatisering. “De overname van Van Lente Systeemintegratie door Van Doren Engineers is een strategisch slimme zet voor beide bedrijven”, stelt Jos van Doren, algemeen directeur van Van Doren Engineers. “Met de samenwerking vullen we elkaar goed aan. We bedienen al dezelfde klantengroepen, zoals opdrachtgevers uit de voedingsmiddelenindustrie”.

Beste systeemintegrator
Van Lente Systeemintegratie, opgericht in 1933, bruist als nooit tevoren. "We hebben met ons familiebedrijf iets heel moois opgebouwd”, vertelt directeur Cor de Best. "Een natuurlijke opvolger heb ik niet, dus zocht ik naar een partij die dezelfde familiewaarden deelt om zo de continuïteit van ons bedrijf te borgen. En daarmee de toekomst van onze 170 medewerkers. De match met Van Doren Engineers was snel gevonden. We kennen elkaar al door en door en hebben veel overeenkomsten, zowel organisatorisch als in onze manier van denken en doen. We versterken elkaar op geografisch en technisch vlak. Door die krachten te bundelen werken we verder aan ons gezamenlijk doel: niet de grootste, maar de beste systeemintegrator van Nederland worden.” Van Lente Systeemintegratie behoudt zijn bedrijfsnaam en blijft zelfstandig opereren met de teams vanuit Deventer, Reeuwijk, Groningen en Nieuwleusen.