Vorig jaar werd van de Slabroekweek nog een Slabroekse Zomerfundag gemaakt. (foto: Peter Noy)
Vorig jaar werd van de Slabroekweek nog een Slabroekse Zomerfundag gemaakt. (foto: Peter Noy) Foto:

Organisatie Slabroekweek neemt geen risico en blaast kindervakantieweek af

UDEN | De organisatie van de Slabroekweek heeft besloten de Udense kindervakantieweek, die zou plaatsvinden van 30 augustus tot en met 2 september, niet door te laten gaan. De belangrijkste reden is de onzekerheid omtrent corona. 

"We weten dat iedereen er allemaal zo aan toe was om weer lekker een week met z’n allen in de Slabroekse bossen te spelen en hiermee vele kinderen een leuke week te bezorgen, maar het kan helaas niet zo zijn", aldus de organisatie. Ze laat weten dat er een reëel risico bestaat, iets wat ze naar eigen zeggen nu al zien gebeuren, dat ouders het virus wel bij zich dragen zonder dit zelf te weten, omdat ze volledig gevaccineerd zijn en daardoor geen klachten hebben. Als dat gebeurt, kan de Slabroekweek bijdragen aan de verspreiding van het virus. "Dat is iets wat wij als organisatie absoluut niet willen."
Net als dat ze niet willen wachten tot 13 augustus, wanneer er weer meer bekend wordt over de coronamaatregelen.
Dan zouden de kinderen al ingeschreven staan. "Om hen dan alsnog te moeten teleurstellen doett ons en hen alleen maar meer verdriet."

Leiding
Ook het aantal voorinschrijvingen van leiding is op dit moment nog erg laag. “We verwachten dat er, mede door corona, niet heel veel extra aanmeldingen gaan komen. Het aantal leiding is een cruciaal onderdeel voor het aantal kinderen dat mee kan doen aan de Slabroekweek. Daarbij bestaat er nog het risico dat leiding uiteindelijk niet op komt dagen, omdat ze bang zijn voor corona, of omdat ze positief getest zijn. Wij kunnen daardoor dan niet het verplichte aantal begeleiding per groepje garanderen”, legt de organisatie uit.

Coronaprotocol
Daarnaast maakt het uitgebreide coronaprotocol het ook niet gemakkelijk om de kindervakantieweek te organiseren.
Er moet onder andere zoveel mogelijk gewerkt worden met bubbels, wat zou betekenen dat de verschillende spelencommissies ieder een bubbel moet creëren en niet met elkaar in contact mogen komen gedurende de week. "We zouden logistiek veel aan het programma moeten aanpassen om zoveel mogelijk personen te verspreiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aankomst- en ophaaltijden per spelencommissie en ouders die geacht worden niet het terrein te betreden. Dit alles werkt niet mee in het beeld zoals wij graag Slabroekweek zien."