Vervolg van de voorpagina.

Knoergoeie Brabander Rob vd Laar komt deze dag langs en spreekt de aanwezigen vanuit zijn functie als directeur van het Oeteldonks Gemintemuzejum met een historische en wetenschappelijke visie toe over het verleden en toekomst van het carnaval. Speciale aandacht krijgen ook de oud-Porcussen en jeugdprinsen van weleer, even uit de schaduw van de Porcellus. Een andere aansprekende gastspreker deze ochtend is niemand minder dan taalkunstenaar, cabaretier, en schrijver Wim Daniƫls. Samen met Huub Stapel maakte hij het afgelopen jaar de succesvolle tv-serie het Dorp. Hij schreef tientallen boeken en weet heel veel te vertellen over ons mooie Brabant en dus wellicht ook over ons eigen Uje. De ochtend begint om 11.11 uur en zal tot ongeveer 12.30 duren.


John van Geenen zegt 'nee' tegen UDI'19

UDEN/MILL | De zoektocht naar een nieuwe assistent-trainer voor UDI'19/CSU gaat verder. De Udenaren hadden hun pijlen gericht op John van Geenen, maar de oud-prof uit Mill ziet af van een avontuur bij de hoofdklasser.

Van Geenen was tot voor kort hoofdtrainer bij DWSH'18 in Wilbertoord en leek gezien zijn lange cv en verleden als profvoetballer (NEC) een goede kandidaat. De Millenaar heeft UDI'19 laten weten niet beschikbaar te zijn. Zodoende moet hoofdtrainer Lodewijk de Kruijf op zoek naar een assistent-coach. Belangstellenden in deze functie kunnen hun schriftelijke sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, richten aan bestuurslid Fred Smies per e-mail naar tz@udi19.nl