Afbeelding
Foto:

'Willen traditie vrijwilligerspenning voortzetten'

"Het is goed te merken dat de vakantieperiode aangebroken is. Het aantal vergaderingen neemt sterk af. Dinsdag kwam ons college de laatste keer voor het zomerreces bijeen. Dat we de komende weken niet vergaderen, betekent niet dat er geen besluiten genomen worden. Het voordeel van digitalisering is dat iedereen de collegestukken gewoon door kan nemen. Bestuurders die niet met vakantie zijn, zorgen er wel voor dat inwoners niet langer op besluiten hoeven te wachten dan normaal nodig is. Belangrijke discussiestukken moeten natuurlijk wel even wachten tot we aan het eind van de maand weer compleet zijn. Verder hebben we de laatste besprekingen over de herindeling gehad. Natuurlijk wordt er in de vakantieperiode door medewerkers gewoon doorgewerkt aan de voorbereiding van de nieuwe Maashorstgemeente; bestuurlijk pakken we eind van de maand de draad weer op. Het is dan maar 4 maanden meer voordat de gemeente Maashorst een feit is."

"De vakantieperiode is een mooie gelegenheid voor werkbezoeken. Samen met wethouder Gijs van Heeswijk heb ik afgelopen week het bedrijf Compliment aan de Zeelandsedijk bezocht. Eigenaresse Jolanda Nooijen kocht in 2014 het terrein van de gemeente Uden en heeft er een mooi en groot bedrijfspand gerealiseerd. Het bedrijf is modern en de eigenaar heeft nog verschillende wensen, waaronder ook plannen voor uitbreiding. Het is goed om het enthousiasme, de visie en de ambitie van de ondernemer te zien. Compliment pacht heel veel grond in de omgeving van Uden en teelt daar gewassen op die in het bedrijfspand verpakt worden voor levering aan supermarkten. Aanvankelijk zouden we ook een bezoek brengen aan het bedrijf Adezz aan de Liessentstraat maar op verzoek van de eigenaren wordt de datum verplaatst."

"Directeur Jan Kriek van het BHIC heeft mij en enkele medewerkers, die zich met archieven bezig houden, vorige week bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Digitaal versturen van stukken en brieven en digitaal vergaderen drukt hier een stempel op. BHIC beheert onze gemeentelijke archieven. We moeten er rekening mee gaan houden dat er steeds minder op papier staat en steeds meer informatie in het zogenoemde digitale e-depot terecht gaat komen. Allerlei gemeentelijke procedures moeten hiervoor aangepast worden."

"Met wethouder Maarten Prinsen besprak ik de uitreiking van de vrijwilligerspenning. Normaal gesproken vindt dit plaats voorafgaand aan de Nieuwjaarsbijeenkomst. Vanwege de coronaperikelen was er dit jaar geen uitreiking. Dit jaar is het de laatste gelegenheid dat we de penning als gemeente Uden uit kunnen reiken. Natuurlijk hopen we dat de gemeente Maashorst de traditie voort gaat zetten om met de penning vrijwilligers in het zonnetje te zetten. We gaan in ieder geval proberen om eind dit jaar een penning 2020-2021 uit te reiken op verschillende locaties, waarop de ontvangers actief zijn."