Mistralviering in de Kruisherenkapel

UDEN | In de Kruisherenkapel in Uden vindt op zondag 19 september om 10.00 uur een woord- en gebedsdienst met het koor Mistral plaats. Dit is tevens de start van de vredesweek. 

Het thema is: 'Wat doe jij in vredesnaam?' Wij zijn gewend om regelmatig onze grenzen aan te geven tegenover de mensen om ons heen. We houden anderen daarmee op afstand of veroordelen hen zelfs. Vaak geven we onbewust onze grenzen aan en daarmee krijgt die mens te weinig leef- en bewegingsruimte. Maar hoe zou het voelen als we zelf ook zo benaderd worden? Wat verandert er als we mensen wel ruimte gunnen? In ons zit een natuurlijk streven naar vrijheid en vrede. Dat willen we voeden en uitstralen in de wereld. Wat maakt het dan zo moeilijk om dit waar te maken?


Bingomiddag

UDEN | De Vereniging voor Ouderen Uden organiseert elke derde donderdag van de maand een bingomiddag in het Mellepark, voorheen de Kom In. De eerste donderdagmiddag is op 16 september. Iedereen is welkom. De zaal is open vanaf 13.30 uur.


Kom meezingen
met zangkoor
De Vergeet-me-Nietjes

UDEN | Vanaf donderdag 30 september kun je weer als vanouds gezellig meezingen met het Udense zangkoor ‘De Vergeet-me-Nietjes’. Zoals de naam al zegt, is dit koor bedoeld voor mensen met geheugenproblemen en hun begeleiders of mantelzorgers.

Onder de enthousiaste leiding van dirigent Peter Ruys worden vrolijke, herkenbare liedjes gezongen. Als lid van het koor kunt je ook zelf liedjes aandragen die je graag met het koor wilt zingen. Je hoeft geen zangtalent te zijn. Het koor is vooral op zoek naar nieuwe leden die het fijn vinden om samen te zingen. De Vergeet-me-Nietjes komen in de oneven weken op donderdagochtend van 11.30-tot 12.30 uur bijeen in MuzeRijk in Uden. Desgewenst kun je daarna tot 13.30 uur blijven lunchen.  De kosten voor het koor bedragen 65 euro per halfjaar, inclusief partner of andere begeleider. Voor meer informatie en aanmelden kun je bellen naar 06 24 28 37 24.

Wandel/beweeggroep
Ook de wandel/beweeggroep gaat weer van start. Bewegen is goed voor lichaam en geest. Samen bewegen heeft een positieve invloed op de stemming van mensen. Onder begeleiding van een geschoolde vrijwilliger en de buurtsportcoach kun je 1,5 uur sportief bewegen in de buitenlucht. Bij slecht weer vindt een aangepaste activiteit binnen plaats. Het gaat niet alleen om bewegen, maar ook om gezelligheid. Na het wandelen is er gelegenheid voor een kopje koffie om nog even gezellig na te praten. Vanaf 21 september vertrekt de wandel/beweeggroep elke dinsdagmiddag om 13.30 uur vanaf MuzeRijk. De wandeling duurt tot ongeveer 15.30 uur. Deelname kost 2 euro per keer. Bel 06 12 69 85 12 voor meer informatie of om je aan te melden. Het adres van MuzeRijk is Klarinetstraat 4 in Uden. Vervoer hoeft geen probleem te zijn. Je kunt hiervoor gebruik maken van de MuzeMobiel: 0413 26 85 48.