Zure nederlaag UDI’19/CSU tegen SV Meerssen

UDEN | Het elftal van trainer Lodewijk de Kruif liep zondag tegen de eerste competitie nederlaag aan. Na winst op Nuenen en Juliana’31 gingen de tricolores met 1-3 onderuit. Een geflatteerde nederlaag, dat wel. Beiden deden niet veel voor elkaar onder waar de thuisclub met fases beter was. Na een enorme flater bracht Bob Vankan de bezoekers aan de leiding, maar nagenoeg vanaf de aftrap kwam UDI’19 via Roald van Hout op 1-1. Na rust gaven de partijen elkaar weinig toe waar Meerssen op 1-2 kwam door Everaers. De 1-3 uit een pingel van Rompelberg viel in de 90e minuut.

door Peter Kuijpers

Na de aftastende eerste vijf minuten werden de Udenaren gelijk wakker geschud. Een joekel van een misverstand tussen keeper Ralph Vos en zijn voorstopper Stijn van den Broek gaf Bob Vankan een niet te missen kans en scoorde 0-1. Gelukkig voor de Udenaren viel de gelijkmaker een minuut later. Dennis Janssen tikte na een Udense aanval de bal half rakend in het doel. De tweede helft kende aanvankelijk een sterker UDI'19, maar kansen bracht het niet. Twaalf minuten voor het reguliere speeleinde leek Van Schoonhoven de tricolores alsnog de zege te schenken. Met een fraaie trap liftte hij de bal over iedereen heen die in het verlaten doel leek te gaan. Helaas kwam de bal via de lat het veld weer in. Uit een hoekschop, tien minuten voor tijd, kopte Van Hoogdalem de bal hard langs Ralph Vos 1-2. Erger werd het nog in de 90e minuut. Man van de wedstrijd Stijn van den Broek trok invaller Jeroen Kuijs naar het gras en ging de bal op de stip: 1-3.