GoedeDoelenWeek Uden bijna van start

UDEN | De collecte van GoedeDoelenWeek Uden staat voor de deur. De komende tijd verspreiden zo’n 500 collectanten de enveloppen huis-aan-huis, waarna de daadwerkelijke collecte loopt van 20 tot en met 25 september.

De tijd van rammelende collectebussen is vrijwel voorbij. Om het aantal contactmomenten aan de deur te minimaliseren, bellen collectanten slechts eenmaal aan om de collecte-envelop met het invulformulier te overhandigen. Ook leggen ze dan uit hoe de collecte in zijn werk gaat. Jan van den Boom, voorzitter van Stichting GoedeDoelenWeek Uden, kijkt uit naar de collecteweek. “Vooral dankzij het succes van vorig jaar, waarin Udenaren ruim 48.000 euro doneerden. Een prachtig bedrag, dat we dit jaar hopen te overtreffen.” Doneren kan op welgeteld vijf manieren: online via goededoelenweekuden.nl, contant, via een eenmalige machtiging of direct overmaken op rekening van GDW Uden. Tot slot is er ook nog een optie om periodiek te doneren. 

Tweede keer
Het is de tweede keer dat GDW Uden de collecte op deze manier organiseert. De eerste editie verliep naar tevredenheid. Jan van den Boom: "Onze collectanten hoeven nu maar één keer langs de deuren, waardoor we Udenaren veel minder vaak ‘storen'. In coronajaar 2020 zagen we dat deze manier van collecteren veel potentie heeft. Dit jaar hebben we de puntjes op de i gezet, we zijn klaar voor een sterke collecteweek. Met nu al veel dank aan al onze vrijwilligers, wiens inzet echt hartverwarmend is.”