Afbeelding
Foto:

'Hoop dat alles op oude voet door blijft gaan'

"Vrijdag was de officiële opening van de nieuwe brandweerkazerne aan de Udenseweg, na een jaar of 5/6 aan voorbereidingen en de verbouwing erbij. Ik ben blij dat ik de officiële opening nog heb kunnen doen, want het was zuur geweest als ik de kazerne niet meer had kunnen openen nadat ik er zoveel mee bezig ben geweest. Het was een leuke opening met alle vrijwilligers, en in de loop van de avond werd er nog een feestje bij gebouwd. Zaterdag ben ik nog even terug geweest. Die dag werd er een speciaal plein onthuld voor Paul Verlaan, oud-regionaal commandant van de brandweer. Ik mocht vorige week al een Henk Hellegersplein onthullen, en nu werd het Paul Verlaantje onthuld."

"Ik bracht ook nog een bezoek aan de brandweer in Utrecht, waar ik overleg had met de bestuurlijke adviescommissie Brandweer. Het ging over de positie van de vrijwilliger bij de brandweer, waarover nog steeds geen conclusie is getrokken. Het hangt samen met de Europese wetgeving. Ik hoop dat alles gewoon op oude voet door kan blijven gaan."

"Dinsdag brachten we met het college een bedrijfsbezoek aan Oostendorp Autogroep. Dit is nog steeds een Udens bedrijf, maar met inmiddels veel nevenvestigingen in verschillende plaatsen. Het bedrijf is door de jaren heen een stuk groter geworden en bieden meerdere en uitgebreide diensten aan.”

"Ik bracht een bezoekje aan mevrouw Noteboom in Uden voor haar 100e verjaardag. Ze heeft veel meegemaakt in haar leven, zoals het bombardement in Rotterdam. Haar zusje kwam in 1943 om bij een bombardement. Ze is nog in goede doen en dat is heel mooi op die leeftijd."

"Ik had een bespreking met de politie en het Openbaar Ministerie, samen met acht burgemeesters van ons team. We spraken over evenementen en hebben geconstateerd dat er al veel evenementen door kunnen gaan zonder hulp van de politie. Er is besloten daarmee door te gaan, gelet op het tekort van mensen bij de politie. Verder spraken we onder meer nog over complexere sociale problemen en ondermijning."