Spectaculair debuut TTV Maashorst

UDEN | Team WELYNQ van TTV Maashorst (Uden) speelde afgelopen weekend haar debuutwedstrijd in de Eredivisie, tegen Combilo TOGB (Berkel en Rodenrijs), in het bijzijn van wethouder Ingrid Verkuijlen.

Team WELYNQ speelde met Jochem de Hoop, Elias Hardmeier en Mauro Schärrer, onder leiding van Han Gootzen. Elias mocht namens team WELYNQ het spits afbijten tegen Tim Gras van TOGB en won overtuigend: 3-0. De tweede wedstrijd tussen Jochem (team WELYNQ) en Enzo Leguistin (TOGB) verliep een stuk moeizamer en werd in 5 games verloren. Ook in de overige wedstrijden werden de toeschouwers getrakteerd op tafeltennis van het allerhoogste niveau met spectaculaire rally's, wat regelmatig gepaard ging met een groot applaus van de aanwezige toeschouwers. Bovendien straalde het team, inclusief vierde man Lorenzo, vanaf het begin eenheid uit. De dubbel, welke als laatste werd gespeeld, ging volledig gelijk op, gevolgd door een daverende ontknoping in de vijfde game. Deze game werd met een grote voorsprong gewonnen door TTV Maashorst. "Met deze monsterzege van 6-1 mag Maashorst heel tevreden zijn. Westa kan z'n borst nat maken.", aldus Han Gootzen met een knipoog. Zondag 26 september speelt Team WELYNQ een uitwedstrijd tegen WESTA, gevolgd door een thuiswedstrijd tegen Klimaatgroep Stars op zaterdag 2 oktober. De thuiswedstrijd is vanaf 15.00 bij te wonen.


Prima resultaat PLOP 1


UDEN | Het vernieuwde Eerste team van PLOP heeft afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd gespeeld in de NPC Nationale competitie. Het team is qua samenstelling totaal veranderd mede doordat vier leden van het bestaande team er mee zijn gestopt. Het tweede team van PLOP, dat in de hoogste klasse van het district speelt, is hierdoor gepromoveerd naar de 3e klasse NPC Nationaal en zal als vaandeldrager van PLOP de kleuren verdedigen van de Udense Jeu de boulesvereniging.

De verwachting dat het een zware strijd zal worden werd dan ook bevestigd want de tegenstander was het op papier sterke La Femme Boel uit Son en Breugel . In deze ploeg staan enkele gerenommeerde spelers, die met hun ervaring het Plop zeer lastig zou kunnen maken. In de eerste ronde was het de beurt aan de doublets. De ploegen waren volkomen aan elkaar gewaagd en uiteindelijk was het PLOP dat aan het langste eind trok. Zodoende kon men met een 2-1 voorsprong beginnen aan de tweede ronde waarin de triplets aantraden. Beide teams wonnen de wedstrijden zodat PLOP met een 3-2 voorsprong aan de derde en beslissende ronde begon. Hierin startte de Udenaren zeer moeizaam en doordat de bezoekers wel wisten te scoren werd een tussenstand van 3-3 bereikt en werd de druk erg hoog. Het werd een thriller en het kon alle kanten opgaan. Dan een voorsprong voor de ploeg uit Son en dan weer was het PLOP dat aan het langste eind trok. Uiteindelijk haalde PLOP dat de winst naar zich toe en werd een gelijkspel (4-4) uit het vuur gesleept.