Afbeelding
Foto:

'Voor mij de laatste Veteranendag'

"Je kunt merken dat er weer meer gebeurt. Zaterdag was ik weer een dag op pad zoals ik vroeger gewend was. Om 09.00 uur was ik bij Oonivoo, op verzoek van wethouder Maarten Prinssen. Initialis, een club van jonge ondernemers, vierde haar 15-jarig jubileum, en deed dat met een grote rally. Ik heb hen met een vlag uitgezwaaid, waarop ze hun feestdag gingen beleven."

"Ik ben langs geweest bij café Moeke Peerenboom, waar de jaarlijkse Veteranendag van Uden/Landerd plaatsvond. Zij vieren de Veteranendag nooit tegelijk met de Nederlandse Veteranendag in juni maar altijd later, rond half september. Ik heb hen toegesproken en gememoreerd aan de laatste 10 jaar Veteranendagen. Toen ik pas burgemeester van de gemeente Uden was, was ook net het Veteranencafé in Uden opgericht. Ik ben destijds met hen in gesprek gegaan over de Veteranendag en heb de laatste 10 jaar meegemaakt dat de veteranen in Uden elkaar elk jaar opzochten. Nu merk je dat het aantal veteranen minder wordt, er komen minder jongeren. Nu ik dadelijk geen burgemeester meer ben, was dit dus ook de laatste keer dat ik de Veteranendag heb bijgewoond."

"Ik was aanwezig op de Hogeschool Avans in Breda, waar Paul Rüpp een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt kreeg. Ik heb hem daar toegesproken. Paul is iemand die zowel in onderwijs als in het openbaar bestuur veel verdiensten heeft. Hij begon zijn loopbaan in 1991 als wethouder van de gemeente Uden."

"Ik was in Boxmeer om afscheid te nemen van burgemeester Karel van Soest. Hij heeft de leeftijd van 70 jaar bereikt en als burgemeester word je dan wettelijk gezien ontslagen. Hij blijft nog 3 maanden waarnemend burgemeester. Ik werkte 12,5 jaar samen met hem.”

"Ik sprak met de projectleider over de voortgang van het project Kastanjeweg in Uden. Eerder tekenden we al een intentieovereenkomst met de Provincie. We willen als gemeente de komende tijd nog echt meters maken met de projectontwikkelaars zodat zij met een gedegen plan kunnen komen. Er liggen daar namelijk heel veel kansen voor huisvesting."

"Uiteraard hebben we ook deze week gesproken over de herindeling. We hadden een bijeenkomst in het kader van de komende gemeenteverkiezingen, waarbij we de kandidaten en politieke partijen hebben uitgenodigd om het onderwerp integriteit onder de aandacht te brengen. In het kader van integriteit hebben we de raadsleden aangeboden dat zij gratis een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen aanvragen voor verkiesbare kandidaten."

"Daarnaast is er gesproken over het plaatsingsproces van medewerkers in de nieuwe gemeente. Deze maand en in oktober vinden er sollicitaties plaats voor de nieuwe functies. Er zijn meer dan 500 functies en medewerkers die nu hun toekomst moeten gaan bepalen. In oktober zullen we hierover meer helderheid kunnen geven.”