Tijdens de jaarlijkse keuring werd de Udense rookworst met goud bekroond.
Tijdens de jaarlijkse keuring werd de Udense rookworst met goud bekroond. Foto:

Rookworst van Peter van Kraaij slagerij met goud bekroond

UDEN | Wederom bewijst keurslagerij Peter van Kraaij dat zijn rookworst echt de beste is. Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse keuring werd de Udense rookworst met goud bekroond. Het rookworst seizoen wordt dan ook geopend met deze gouden rookworst. 

Elk jaar steekt Jaimy Stofberg veel tijd in het maken van de perfecte rookworst. De kwaliteit wordt bepaald door het selecteren van de beste grondstoffen. Hier wordt vervolgens de juiste mix van mager en doorregen vlees tot gehakt vermalen. Vervolgens wordt hier een kruidenmix aan toegevoegd, volgens geheim recept van Peter van Kraaij. Hierdoor weten ze precies wat er in de rookworst zit en daardoor is de rookworst vrij van gluten. Wanneer de kruiden en het vlees goed gemengd zijn, wordt de rookworst op maat afgestopt.

Droogproces
Na het afstoppen van de worst begint het droog- en rookproces. Het droogproces is heel belangrijk voor het eindresultaat van de worst. Wanneer de worst droog genoeg is worden de snippers van beukenhout aangestoken om de worsten te roken. Tevens hebben ze bij keurslagerij Peter van Kraaij heerlijke stampotten om jouw maaltijd compleet te maken.

Proeven
Om te vieren dat het rookworst seizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 11 tot en met 16 oktober de tweede rookworst gratis. Het seizoen is daarmee, als het aan Keurslagerij van Kraaij ligt, officieel geopend.