Afbeelding
Foto:

'Teruggeblikt op laatste 4 jaar met UOV De Kring'

"Woensdag en donderdag was ik in Veenendaal op het congres van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Woensdagmiddag brachten we een werkbezoek aan Barneveld, waar we langsgingen bij de hogeschool Aeres MBO. Er worden daar onder andere verschillende experimenten gedaan in de levensmiddelensfeer, zoals in en met de kippenindustrie waar Barneveld natuurlijk om bekend staat. Het lijkt op waar wij in de regio mee bezig zijn, met de gezondheid en voedsel voor varkens. Tijdens het congres werd onder meer gepraat over democratisering en participatie. Er waren ook een aantal lezingen, waaronder eentje van de burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. Ook nam ik deel aan de workshop met het thema burgerparticipatie."

"Vrijdag was ik in Bergen Op Zoom, waar commissaris van de Koning Ina Adema alle burgemeesters had uitgenodigd op de jaarlijkse burgemeestersdag. In de middag brachten we een bezoek aan het Canadese kerkhof, waar gesneuvelde Canadezen liggen begraven. Daarna brachten we een werkbezoek aan een diervoedersbedrijf dat experimenteert met vliegen.”

"Met het college hadden we ons jaarlijkse gesprek met UOV De Kring. Dit was de laatste keer dat we dit met het college deden. We hebben teruggeblikt op de laatste 4 jaar, en geconcludeerd dat we een prettige samenwerking hebben gehad. Een aantal onderwerpen passeerden de revue, waaronder startende ondernemers en de relatie tussen het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid."

"Dinsdag bracht ik een bezoek aan de nieuwe brandweerkazerne, samen met het college. Ik had de kazerne al gezien, maar het college nog niet. De wethouders waren ook onder de indruk van het gebouw en de activiteiten die er ontplooid worden."

"Zaterdagavond was ik opnieuw op de kazerne, bij het afscheid van één lid van de brandweer. Ook mocht ik diploma's en andere getuigschriften zoals de penning voor trouwe dienst uitreiken."

"Ik had een gesprek met gebiedsplatform Uden Buiten, waar een aantal onderwerpen langs zijn gekomen. Onder meer de plaatsing van een fietsenstalling op Bedaf kwam ter sprake. Dit hebben we als gemeente op verzoek van het gebiedsplatform gerealiseerd. Dankzij korte lijntjes tussen de gemeente en gebiedsplatforms kunnen zulke dingen in gang gezet worden, en dat is natuurlijk mooi. Daarnaast hebben we het nog gehad over onder andere het reclamebeleid in het buitengebied en de fietssnelweg.”